Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

VALA/ Rikthimi shqetësues i infeksioneve COVID: po tani si do reagojë Suedia kundrarrymë?

Suedia, si kudo, ka një numër në rritje të të infektuarve me koronavirus, një lloj vale e dytë.

Ky shtet është i njohur për të pasur një qasje të ndryshme ndaj pandemisë sesa të tjerët, ku gjatë kohës së karantinës, shumica e shkollave, restoranteve dhe bizneseve mbetën të hapura.

Kryedemiologu suedez Anders Tegnell beson se vende si Hollanda, Spanja dhe Franca aktualisht po hyjnë në valën e dytë, por që as ky nuk është rasti me Suedinë.

Shmangia e tubimeve

Tubimet publike me më shumë se 50 persona aktualisht janë të ndaluara. Kjo vlen për koncerte, shfaqje dhe protesta, por jo për vendet e punës, qendrat tregtare ose ngjarjet private.

Sidoqoftë, edhe në rrethana kur ky ligj nuk zbatohet, pritet që të shmangen mbledhjet e grupeve të mëdha.

Agjencia e Shëndetit Publik u kërkon të gjithëve që të shmangin ngjarjet me shumë njerëz, duke përfshirë ahengje, dasma dhe funerale.

Autoritetet duan të fusin bllokime lokale për të ndaluar përhapjen e shpejtë të virusit.Ky veprim shënon një qasje të re në trajtimin e virusit nga Suedia, pasi ata ishin të vetmit që kishin bare dhe restorante të hapura në mars, ndërsa pjesa tjetër e Evropës ishte në bllokim.

Rregullat e reja besohet të hyjnë në fuqi këtë fillimjavë dhe të lejojnë autoritetet shëndetësore rajonale të ndalojnë njerëzit të mblidhen në vende publike si qendrat tregtare, koncerte dhe pishina. Njerëzve gjithashtu do t’u thuhet që të shmangin transportin publik dhe vizitat në shtëpitë e pleqve.

Agjencia e Shëndetit Publik kërkon nga të gjithë që të shmangin transportin publik nëse është e mundur – të ecin, biçikletë ose makinë private.

Rregulla të tjera zbatohen në restorante, bare dhe klube të natës.

Megjithëse lejohen më shumë se 50 persona, këto vende duhet të kenë masa të tjera për të kufizuar turmat, me vetëm shërbimin e tryezës dhe hapësirën ndërmjet tyre. Jo vetëm objektet janë përgjegjëse për sigurimin e kësaj, por edhe individët, dhe qeveria po kërkon që njerëzit të mos shkojnë në vendet ku mund të mblidhen shumë.

Fëmijët lejohen të shkojnë në shkollë edhe nëse një anëtar i shtëpisë është i infektuar

Suedezët këshillohen të qëndrojnë në shtëpi nëse kanë ndonjë simptomë. Kjo do të thotë që ata nuk dalin nga shtëpitë e tyre për t’u shoqëruar me njerëz të tjerë, për të shkuar në punë, shkollë ose në dyqane.

Suedezët gjithashtu duhet të testohen nëse simptomat zgjasin më shumë se 24 orë.

Nëse ata janë pozitivë, ata duhet të qëndrojnë në shtëpi për të paktën shtatë ditë pas simptomave të para dhe të paktën dy ditë pasi temperatura e trupit të tyre të kthehet në normale, sipas Agjencisë së Shëndetit Publik.

Nëse testi është negativ, ata duhet të qëndrojnë ende në shtëpi derisa të jenë plotësisht asimptomatike.

Të rriturve u kërkohet të qëndrojnë në shtëpi për shtatë ditë pasi testet e anëtarit të shtëpisë të jenë pozitive dhe të testojnë veten pas pesë ditësh.

Fëmijët lejohen të ndjekin shkollën ose parashkollorin edhe nëse një anëtar i familjes është i infektuar. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts