Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

REKOMANDIMET/ Ankthi i BE-së: që Krishtlindjet dhe Viti i Ri të mos kthehen në ferr koronar

Komisioni Evropian lëshoi ​​të mërkurën rekomandime për shtetet anëtare për të luftuar pandeminë COVID-19 gjatë muajve të dimrit, një sëmundje që vret një person në Evropë çdo 17 sekonda, duke thënë se shpëtimi i jetës duhet të jetë përpara festimeve.

Komisioni publikoi një strategji për menaxhimin e qëndrueshëm të pandemisë gjatë dimrit, kur rreziku i infeksionit të koronavirusit rritet, për shkak të të tjerave, për shkak të tubimeve brenda.

 “Çdo 17 sekonda, një person në Evropë humbet jetën për shkak të COVID-19”, tha Komisionerja e Shëndetësisë Stella Kyriakides.

Ajo paralajmëroi për rrezikun që paraqesin festat e Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri. “Ne nuk mund të rrezikojmë përpjekjet që kemi bërë të gjithë javët dhe muajt e fundit. Këtë vit, shpëtimi i jetës duhet të jetë përpara festimeve,” tha Kyriakides.

Ajo shtoi se vaksinat në horizont ofrojnë shpresë dhe u bëri thirrje vendeve anëtare të përgatiten për vaksinimin në mënyrë që gjithçka të jetë gati sa më shpejt që vaksinat të jenë në dispozicion.

Komisioni shprehet se shtetet anëtare duhet të marrin parasysh situatën epidemiologjike, të sigurojnë teste të mjaftueshme dhe të sigurojnë lehtësira për monitorimin e kontakteve dhe trajtimin e pacientëve kur masat relaksuese të paraqitura në masat luftarake.

“Ne duhet të zvogëlojmë mundësinë e epidemive të ardhshme në BE. Vetëm përmes menaxhimit të qëndrueshëm të pandemisë mund të shmangim konkluzione të reja dhe pengesa serioze dhe t’i kapërcejmë ato së bashku”, tha Margaritis Schinas, nënkryetar i Komisionit Evropian të Promovimit të Jetesës.

Në rekomandimet e tij, Komisioni thekson se largësia fizike dhe kufizimi i kontakteve shoqërore janë thelbësore gjatë muajve të dimrit, veçanërisht gjatë pushimeve.

Kur miratojnë një masë, shtetet anëtare duhet të marrin parasysh situatën epidemiologjike, pasojat sociale dhe ekonomike. Ata gjithashtu duhet të përpiqen që këto masa të pranohen në mesin e qytetarëve.

Testimi dhe gjurmimi i kontakteve

Testimi dhe monitorimi i kontakteve është shumë i rëndësishëm për zbulimin e vatrave të infeksionit dhe prishjen e zinxhirit të infeksionit. Aplikacionet për ndjekjen e kontakteve që kanë shumica e shteteve anëtare mund të ndihmojnë në këtë dhe monitorimi ndërkufitar është i mundur.

Në lidhje me udhëtimet, të cilat sigurisht do të vijnë për shkak të pushimeve, Komisioni thekson rëndësinë e një qasjeje të koordinuar. Për udhëtime të sigurta, është e nevojshme të përgatitet infrastruktura e transportit dhe të komunikohet qartë kur anëtarët individualë kërkojnë karantinë për pasagjerë nga zona të caktuara ku situata epidemiologjike është më e keqe.

Eshtë e nevojshme të sigurohet funksionimi i mirë i sistemit shëndetësor. Prokurimi i përbashkët publik në nivelin e BE mund të zgjidhë mungesën e pajisjeve mjekësore.

Një nga elementët e rëndësishëm që duhet të merret parasysh është lodhja pandemike. Prandaj, Komisioni u bën thirrje shteteve anëtare të ndjekin udhëzimet e OBSH-së për forcimin e mbështetjes publike për trajtimin e lodhjes pandemike.

Komisioni u bën thirrje shteteve anëtare të përgatisin dhe një strategji vaksinimi.

“Derisa të jetë në dispozicion një vaksinë e sigurt dhe efektive dhe një pjesë e madhe e popullsisë të imunizohet, shtetet anëtare duhet të vazhdojnë përpjekjet e tyre për të luftuar pandeminë në një mënyrë të koordinuar,” tha Komisioni. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts