Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

REAGIMI/ Kreu i Urgjencës Kombëtare: O ti që nuk e beson Corona-n!

Skënder Brataj, kreu i Urgjencës Kombëtare, ka reaguar fort ndaj atyre zërave aktiv në rrjete, të cilët edhe pas muajsh nën pandemi, nuk e besojnë se ajo ekziston, e se, për ta, është një lojë konspiracioniste.

“Kjo nuk ndodh me sëmundjet, kjo nuk ndodh me koronavirusin!

Çudia e tij ka gjashtë muaj që ekziston, çudia e tij ka marë shumë njerëz në vorbullën e tij.

Kjo çudi nuk ndodh me të pafytyrët që fshihen në profile fallco!

Çudia je ti:

Ti që shan në çdo koment

Ti që edukatë nuk ke

Ti që familjen tënde nuk respekton

Ti që fëmijët e t’u nuk i edukon

Ti që nuk beson

Ti që përfiton

Ti që i di te gjitha

Ti që nuk do të mbash maskë

Ti që do të shikosh të sëmurët ku janë , sepse sipas teje nuk ekzistojnë!

Ti që nuk beson se ka viktima nga koronavirusi!

Ti që do pushtet

Ti që do fitim

Ti që do liri pa kufizim

Ti që mendon se paguan taksat i vetëm

Ti që proteston

Ti që mendon se çipin do të venë

Ti që virusin shpërndan

Ti që Covid shkakton”, shkruan Brataj, që duket sikur e ka me ndonjë individ të caktuar, aktiv me idetë e tij konspirative.

Për Bratajn, “Koronavirusi ekziston

Koronavirusi infekton

Koronavirusi sëmur

Koronavirusi mer jetë

Jeta e radhës që do të humbi, mos harro, mund të jetë e jotja

Ju lutem,

Na lini të shpëtojmë jetë njerzish

Na jepni kohë të mposhtim virusin

Na jepni kohë të sqarojmë qytetarët

Na jepni kohë të shërojmë plagët e virusit!!

Nëse doni një fytyrë të vërtetë, një fytyrë ta vendosni te profili juaj ndiqni këshillat e mëposhtme:

  1. Doni një titull, studioni dhe merni një diplomë.
  2. Doni të jeni profesionist i mire, studioni gjithë jetën.
  3. Doni rol drejtues, punoni vazhdimisht në sektorin tuaj, bëhuni ekspert i mirfilltë, bëni master për menaxhim, bëni eksperienca pune brenda dhe jashtë Shqipërisë, tregoni aftësitë tuaja dhe politika ka nevojë për këta njerëz ti vendosë në role drejtuese.
  4. Doni rol drejtues, futuni në politikë dhe zbatoni pikën 1.

Doni të jeni gjithollog, kritik, i lirë, mendimtar i shthurur që mund të thoni çfar të doni, të shani si të doni dhe kë të doni? Është shumë e thjeshtë, ju lejohet se askush nuk ju ndalon!

Bëni atë që keni bërë deri tani, një profil fallco, fshihuni si struci, villni sa të doni, përdorni fjalorin që doni!”, shkruan Brataj.

 

Ai shqetësohet dhe për aspektin etik të çështjes teksa shkruan: “Komentet e tua i shikon familja ime, i shikon fëmija im, i shikojnë miqtë e mi, shokët e mi, të njohurit e mi! Askush nga ata nuk ndryshon mendim, sepse më njohin, askujt prej tyre ti nuk i shkakton dot çudi!

Çudia je ti që do të çuditesh me familjen dhe fëmijët e t’u!

Prandaj për të ruajtur veten dhe familjen tënde ndiq këto pesë këshilla:

  1. Mbaj maskën në ambientet e mbyllura
  2. Mbaj distancën 1.5 metër
  3. Zbato rregullat e higjenës
  4. Mos lejo të tjerët t’i shkelin këto rregulla
  5. Mos e përdor profilin fallco deri sa virusi të ikë!”, përfuondon Dr. Skënder Brataj.

 

 

 

auto pjese dak

Related posts