Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

REAGIMI/ Kreu i katolikëve u drejtohet “grave” të Ramës: si mundet të vlerësoni Hollandën për abortin dhe martesat gay?

E ka parë me shqetësim Kisha Katolike, letrën që gratë ministre të kabinetit “Rama” i drejtuan Hollandës, si një lutje për t’i thënë “Po” hapjes së negociatave. Kjo sepse aty, në letër, ato e vlerësojnë Hollandën për dy ndër gjërat më të (pa)diskutueshme të moralit njerëzor: abortin dhe martesat gay.

Në letër, “gratë” e Ramës e vlerësojnë Hollandën pikërisht për lejimin e abortit e martesave të të njëjtit seks, duke e shndërruar lutjen e tyre në një vetëposhtërim në raport dy zhvillime që Kisha i sheh si turpe e jo si vlerë.

Eshtë kreu i katolikëve shqiptarë Mons. George Frendo, ai që në një ragim e vë në dukje këtë.

:Janë tetë ministre gra që u janë drejtuar deputetëve të Parlamentit holandez me një letër. Në këtë letër shkruajnë se janë ‘nëna dhe bija, gra që luftojnë për familjet tona dhe për kombin tonë.

Më poshtë shkruajnë: ‘Ne në Shqipëri sinqerisht çmojmë Holandën’. E pse? Sepse ‘ju ishit ndër të parët në botë që keni legalizuar abortin’ dhe ‘keni qenë vendi i parë në botë që keni legalizuar martesën e së njëjtës gjini në 2001.

Disa komente. ‘Ne në Shqipëri sinqerisht çmojmë Holandën’. Vërtetë, janë deputete, janë ministre. Por kush u dha të drejtën të flasin në emrin e të gjithë shqiptarëve? Janë ‘nëna’. Atëherë pritet se e vlerësojnë jetën njerëzore. Si pra guxojnë ta lavdërojnë Holandën sepse kjo ka legalizuar vrasjen e jetës njerëzore të ngjizur në kraharorin e shumë nënave?

Janë ‘bija’, dhe, supozojmë (pasi janë edhe nëna), të martuara. Sigurisht, kanë lindur fëmijë jo nga një grua tjetër, por nga një burrë. Dhe thanë se ‘luftojnë për familjet’ – imagjinojmë se e përkufizojnë familjen si bashkësi që përfshin burrin dhe gruan bashkë me fëmijët e tyre. Këto fjalë janë krejt në kundërshtim me pohimin e tyre, ku kanë miratuar qëndrimin e Hollandës që ka legalizuar martesën e së njëjtës gjini.

Ta legalizosh abortin dhe martesën gay a është shenjë e një shoqërie të emancipuar? A është shenjë përparimi?

Të dashur Ministre, ju lutem: familja shqiptare është dalluar si një bërthamë shumë e bashkuar dhe të qëndrueshme. Mbrojeni jetën njerëzore, mbrojeni familjen shqiptare! Tashmë ka shumë faktorë që po sulmojnë familjet tona sot. Është detyra juaj, si përfaqësuese të popullit tonë dhe ministre, t’i mbroni vlerat e vërteta për një Shqipëri më të mirë!”, shkruan kleriku më i lartë katolik i Shqipërisë.

Për paradoks, vetë Rama është vetëshpallur me besim katolik. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com