Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Reagim ndaj një qëndrimi, kryeparlamentari turk: Macron, një islamofob primitiv!

Kryetari i Parlamentit turk Mustafa Sentop e quajti “islamofobi primitive” një njoftim të Presidentit francez Emmanuel Macron një ditë më parë, se ai nuk do të lejojë “separatizëm islamik” në tokën franceze, raportoi AFP.

“Lufta kundër separatizmit islamik është një shenjë e islamofobisë primitive,” shkroi Sentop në reagim ndaj njoftimit të Macron.

Macron tha se në Francë “nuk ka vend për Islam politik” dhe se “asnjë vend nuk do të na lejojë të ushqehemi me ndarje në tokën e Republikës, qoftë fetare, politike apo identitetare”.

Duke vepruar kështu, ai njoftoi kufizimin gradual të sistemit të dërgimit të imamëve nga Algjeria, Maroku dhe Turqia duke predikuar në xhami dhe shtoi se kishte arritur një marrëveshje me këto vende, përveç Turqisë.

“Franca duhet të përballet me të kaluarën e saj raciste plot masakra në vend që të shpikë një armik jo-ekzistues siç është separatizmi islamik”, shkroi Sentop.

Për të vizituar qytetin e Mulhouse, shtëpi për shumë banorë me origjinë turke, Macron theksoi se ata ishin “plotësisht francezë” dhe se duhet të kishin “të njëjtat të drejta si të gjithë francezët”, por gjithashtu të respektojnë “të njëjtat ligje si të gjithë francezët” dhe për këtë arsye nuk është e mundur që “të kenë ligje të Turqisë në tokën e Francës”.

Sentop akuzoi Francën për “prishjen e paqes në Sahel dhe Libi”, ku ajo furnizon armë luftëtarët e Haftarit në Libinë Lindore, e si pasojë “prodhon kaos në botën myslimane”.

Marrëdhëniet diplomatike midis Parisit dhe Ankarasë janë tensionuar muajt e fundit, veçanërisht për shkak të konfliktit në Siri dhe gjithashtu në Libi, ku Turqia ka ambicie për vendburime nafte e gazi në Mesdheun Lindor. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts