Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Qeveria bën maskën të detyrueshme: për kë, ku dhe sa do jetë ndëshkimi

Qeveria shpalli të detyrueshme mbajtjen e maskës në ambiente të mbyllura, siç po ndodh kjo në shumë vende më rritje të infektimeve.

Nëpërmjet vendimit të sotëm të qeverisë dhe aktit normativ, detyrimi për përdorimin e maskave jo mjekësore/barrierave mbrojtëse për mbrojtjen ndaj transmetimit të COVID-19 do të jetë detyrim për çdo individ në të gjitha ambjentet e mbyllura; në administratën publike dhe jo publike; në transportin publik; në zyra, shkallë pallati, ashensorë, në qendrat tregtare, dyqane, supermakatat, tregjet dhe njësitë e shërbimit“, tha ministrja Manastirliu.

Masa ndëshkuese do jetë 2 mijë lekë për shkjelje të këtij rregulli, sqaroi ajo.

Detyra dhe qëllimi ynë kryesor është ruajtja e shëndetit. Në funksion të këtij qëllimi, kemi miratuar edhe këtë Akt Normativ dhe për të cilin kërkojmë mirëkuptimin tuaj.

Përdorimi i maskës ka një efikasitet të lartë në kufizimin e përhapjes së virusit, mbështetur kjo dhe në rekomandimet e Qendrës Europiane te Kontrollit të Sëmundjeve, Organizatës Botërore të Shëndetësisë dhe e vërtetuar nga eksperienca e shumë vendeve.

‘Sakrifica’ që kërkohet prej jush nuk është mbyllja. Ajo çfarë kërkohet është vendosja e maskës, për të mbrojtur veten, për të mbrojtur të afërmit”, tha Manastirliu. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts