Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Pse duhet të vetëdisiplinohemi ndaj celularëve

Studimet tregojnë se një celular është problematik, aq sa mund të krijojë simptoma tek njerëzit që duhet të kalojnë të paktën një ditë pa këtë “mik” në xhep.

Një person mesatar shikon smartphone-in e tij 88 herë në ditë. Ka shumë arsye për këtë: Përveç kërkimit të frymëzimit dhe përgjigjeve në internet, shumë njerëz sot përdorin një celular për shumë e shumë arsye.

Sarah Diefenbach, profesoreshë e psikologjisë së biznesit në Universitetin e Mynihut, i dha këshilla revistës Apotheken Umschau se si të shpëtojmë nga varësia nga celularët.

“Pajisja duhet të përdoret më me vetëdije; domethënë të vendosen rregulla për të parandaluar pasoja të dëmshme shëndetësore, kryesisht stresin”, shpjegon Diefenbach.

Ajo këshillon që funksionet e telefonit celular të zëvendësohen duke përdorur pajisje të tjera, të tilla si koha e leximit në një orë dore (në vend të një telefoni). Përdoruesit gjithashtu tundohen të shikojnë vazhdimisht në ekran për shkak të mesazheve të padobishme që marrin, kështu që ato duhet të bllokohen.

Eshtë gjithashtu e rëndësishme t’i rezistosh presionit për të reaguar dhe për t’u përgjigjur menjëherë. Shpesh pritet që ju t’i përgjigjeni shpejt mesazheve tuaja – por është më mirë të përgjigjeni kur të arrini të gjeni kohën.

“Abstenimi nga telefonat mobil mund të jetë shqetësues në fillim – por pas një kohe duket çlirues,” thotë Sarah Diefenbach. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts