Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Protestë fëminore para kryeministrisë: qeveri, çdo bëhet me të mbeturit në Siri?

Një protestë u organizua para kryeministrisë, ku, në kuadër të nisjes së vitit të ri shkollor, iu kërkua qeverisë që të munësojë rikthimin e dhjetra fëmijëve të mbetur në kampet e Sirisë.

Ata janë “viktima” të inisiativave prindërore, të cilët, pas shpërthimit të luftës atje dhe daljes së ISIS-it, morrën rrugën për atje, madje duke grisur dhe pasaportat shqiptare, o për angazhim në luftë, për jetesës “të lumtur” nën “qeverisjen islame” të pretenduar nga një Kalifat i vetëshpallur si i tillë.

Realiteti që hasën qe krejt ndryshe, duke u shndërruar për ta, që ahere kur mbërritën në tokën e nxehtë të Sirisë, në një torturë për ta, e cila vijon dhe sot e kësaj dite. Shumë u vranë në fronte luftimesh, e shumë kanë mbetur nëpër kampe, mes tyre dhe dhjetra fëmijë, të cilat u morrën me vete nga prindërit, pasi udhëtuan familjarisht drejt Sirisë. Nga ana ka dhe shumë jetimë, pasi kanë humbur njërin nga prindërit.

E tani, ata kërkojnë që qeveria t’i heqë që aty, për t’i rikthyer në Shqipëri.

Të harruar në Siri, kthejini fëmijët tanë në shtëpi“, thuhet në posterin kryesor që mbajnë në duar protestuesit.

Nga ana tjetër, qeveria ka shpjeguar se riatdhesimi nuk është një proces i lehtë, pasi dhe shtete të tjera janë të njëjtën pamundësi për kthime lehtësisht të pretendueshme. Ajo thotë se për rastin në fjaloë vijojnë negociata që jo domosdoshmërisht bëhen publike. /tesheshi.com/   

auto pjese dak

Related posts