Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Pelegrinë turq në Mekë, thirrje në korr: Me shpirt e gjak të mbrojmë o Al-Aksa! (video)

Pelegrinë turq në kompleksin e shenjtë të Kabba-s në Mekë, janë parë duke brohoritur kolektivisht në mbrojtje të Al Asqa-s, vendi i tretë i shenjtë i botës islame, pas Mekës dhe Medines në Arabinë Saudite.

Ndërsa kanë qenë duke kryer rite fetare nën veshje karakteristike për vendin, ata janë dëgjuar të thonë: “Ne do t’ju mbrojmë me shpirt dhe me gjak, o Al-Aqsa!”.

Ndodh kjo në atmosferën e rënduar nga ofrimi i të ashtuquajturës “Marrëveshje e Shekullit” nga Presidenti Trump, ku planin i tij i paqes mes izraelitëve dhe palestinezëve, parasheh që Jerusalemi, “qytet i tre besimeve”, i kalon tërësisht Izraelit, ku dhe Al Asqa-ja do jetë nën kontrollin e tyre.

Por dhe përgjithësisht, plani i Trump nuk është pranuar nga një pjesë e mirë e botës islame, ku mospajtimin më ta madh e ka treguar Turqia. /tesheshi.com/      

Üniversite Başkanlarımız Mekke’den-Kudüs’e selam gönderiyor.📍Üniversite Başkanları Ara Dönem Umre Programı

Posted by AGD Üniversite – Genel Merkez on Wednesday, February 12, 2020

 

auto pjese dak

Related posts