Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Pasojat e humbjes kronike të gjumit

Mungesa e gjumit dhe impakti që ka në psikologjinë dhe shëndetin tonë mund të akumulohet ndër vite pa u vënë re duke kompromentuar shëndetin dhe mirëqenien tonë në mënyra të ndryshme. Impakti afatshkurtër sigurisht vepron më shpejt dhe më dukshëm.

Pasojat e humbjes kronike të gjumit (të mbështetura nga fakte shkencore) mund të shkaktojnë:

Shtim në peshë dhe obezitet

Funksionim të dobët të trurit

Dëmtime të kujtesës

Dëmtime në gjykimin moral

Probleme me humorin që përfshijnë irritimin dhe të qenurit vulnerabël ndaj stresit

Dhimbje koke, të cilat mund të jenë shenjë e një çrregullimi të gjumit si insomnia apo apnea.

Predispozim ndaj sëmundjeve kardiovaskulare, diabetit, etj.

Humbje të qelizave të trurit.

Lajmi i mirë është se; nëqoftëse i përgjigjeni dëshirës tuaj për gjumë, duke e bërë gjumin prioritet, ka shumë gjasa se nuk kanë për t’ju ndodhur çrregullimet e lartpërmendura.

Pra afër krevatit afër mbretit siç thotë populli… Apo s’është kështu?/tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts