Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

PARASHIKIMI/ 2020-ta: këto janë vendet që mund të përfshihen nga trazirat

Afro 40 përqind e vendeve të botës do të përballen me protesta dhe trazira në vitin 2020, sipas sondazhit të fundit të konsulencës britanike Verisk Maplecroft.

Sipas Indeksit të fundit, nga 195 vende të botës, ka pasur trazira në 47 në vitin 2019, dhe numri i vendeve në të cilat ato ndodhin parashikohet të rritet në 75.

Sipas një analize nga një konsulencë, Hong Kong dhe Kili janë identifikuar si dy pikat fokale që kanë përjetuar rritjen më të madhe të trazirave që nga fillimi i vitit 2019 dhe nuk presin të shohin paqen gjatë dy viteve të ardhshme.

Vendet e tjera ku mund të ndodhin protesta civile janë Nigeria, Libani, Bolivia, Etiopia, India, Pakistani dhe Zimbabve.

Indeksi parashikon që 75 nga 125 vendet e anketuara do të pësojnë përkeqësim të stabilitetit, që do të thotë se gati 40 përqind e të gjithë 195 vendeve në botë do të dëshmojnë disa përçarje dhe protesta.

Vendet e identifikuara në këtë rreth shqetësues përfshijnë kombe me shumë ndikim – Rusia, Kina, Arabia Saudite, Turqia, Tajlanda dhe Brazili. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts