Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Papa dënon “ringjalljen barbare” të antisemitizmit: vjen nga populizmi

Papa Françesku të hënën denoncoi “ringjalljen barbare të antisemitizmit” në të gjithë botën dhe e lidhi atë me ngritjen e populizmit.

“Javën tjetër shënohet 75-vjetori i çlirimit të kampit të vdekjeve në Aushvic, i cili duhet të shërbejë si një kujtesë për të mos u bërë indiferentë”, i tha Papa Françesku delegacionit të Qendrës Simon Wiesenthal.

“Është shqetësuese të shohësh një rritje të egoizmit dhe indiferencës në shumë pjesë të botës, një mungesë shqetësimi për të tjerët dhe pikëpamjen se ‘gjithçka është e mirë për aq kohë sa unë jam e mirë”, dhe kur gjërat shkojnë drejt greminës, mbizotëron zemërimi dhe keqdashja”, tha Françesku.

“Është tokë pjellore për fraksionizëm dhe populizëm, i cili na rrethon, ku urrejtja buron shpejt dhe ku mbillet. Dhe së fundmi kemi parë një rritje barbare të numrit të rasteve të antisemitizmit”, tha Papa. Megjithatë ai nuk përmendi posaçërisht vendet apo lëvizjet populiste.

Një studim global nga Lidhja Anti-Shpifje në nëntor zbuloi se qëndrimet antisemitike janë në rritje në shumë pjesë të botës dhe dukshëm në Evropën Lindore dhe Qendrore, dhe se një përqindje e lartë e njerëzve në Evropën Lindore dhe Qendrore besojnë se hebrenjtë flasin shumë për Holokaustin. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts