Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Pako misterioze nga Kina për amerikanë e britanikë: ç’kanë brenda dhe pse dërgohen?

Qytetarë amerikanë e britanikë kanë marrë prej pak kohësh paketa të çuditshme farash nga Kina në postë, të cilat nuk i porositën, shkruan British Metro.

Nuk është plotësisht e qartë pse njerëzit i marrin ato, por një paralajmërim është lëshuar në Shtetet e Bashkuara.

Paketat e padëshiruara shpesh kanë një mbishkrim në kinezisht se brenda ka bizhu, me sa duket për të shmangur kontrollet e biosigurisë ose tarifat shtesë.

Edhe pse shumica e paketave arrijnë në SHBA, nga të cilat 630 janë në Florida, njerëzit në Angli gjithashtu kanë filluar të marrin dërgesa të ngjashme.

Departamenti Amerikan i Bujqësisë lëshoi ​​një deklaratë duke thënë se ata janë të vetëdijshëm se njerëzit në të gjithë vendin po marrin pako të padëshiruar të farave nga Kina.

Ministria e Bujqësisë mendon se mund të jetë një lloj mashtrimi që përdoret nga kompani të ndryshme në internet kur duan të përmirësojnë reklamimin e produkteve të tyre. Ata dërgojnë te njerëz pako të padëshiruar me produktet e tyre në mënyrë që ata të lënë një koment pozitiv në faqen e tyre.

Departamenti i Bujqësisë ka zbuluar se midis farërave të marra nga qytetarët e SHBA-së janë nenexhiku, sherebeli, rozmarina etj. Po rata janë paralajmëruar që të mos i marrin e të mos i mbjellin, por t’i raportojnë ato.

Në Mbretërinë e Bashkuar, Agjencia për Mbrojtjen e Kafshëve dhe Bimëve në Ministrinë e Mjedisit, Ushqimit dhe Çështjeve Rurale lëshoi ​​një deklaratë të ngjashme.

“Biosiguria është thelbësore dhe ne po bëjmë inspektime të gjera për të mbrojtur bimët dhe jetën e egër,” tha agjensia.

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme kineze Wang Wenbin tha se ka kufizime në dërgimin e farave me postë nga Kina.

“Zyrat postare kineze dhe amerikane po negociojnë për kthimin e këtyre dërgesave të rreme në Kinë,” tha Wenbin. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts