Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Pagat e punonjësve në vendet ish-jugosllave, zbulohet shteti që paguan më shumë e më pak

Në vendet e krijuara pas rënies së ish Jugosllavisë, në janar, rroga mesatare më e lartë ka qenë 100285 euro dhe me këtë shifër paguheshin punonjësit në Republikën e Sllovenisë, ndërsa Serbia është vendi me rrogën më të ulët mes këtyre shteteve.

Siç raporton “Serbian Monitor” punonjësit në Serbi paguhen mesatarisht me 326.42 euro. Pas sllovenëve, të cilët janë të vetmit me rrogën që i kalon 1000 euro, në listë renditen punonjësit kroatë, ku rroga e tyre është 742.46 di euro (5.656 kune).

Në Malin e Zi rroga mesatare është llogaritur 482 euro, në Bosnje dhe Hercegovinë 423.35 euro (828 marka), në Maqedoni 357,82 euro (22407000 denarë), ndërsa në Serbi është rroga më e ulët.

Të dhënat për këto përfundime i referohen rrogës neto mujore mesatare të punonjësve, të marrë në janar 2015, ku përjashtim bën Maqedonia, në të cilën është analizuar rroga mesatare e muajit dhjetor të vitit 2014./tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts