Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

OVP-ja e Sebastian Kurz-it, plan për ndalimin e “Islamit politik”

Partia Popullore e Austrisë (OVP) e Sebastian Kurz, ka njoftuar se dëshiron të ndalë ekstremizmin, duke e shoqëruar këtë me planin për të ndaluar atë që e qeuan “Islam politik”, një sajesë terminologjike e viteve të fundit me burim islamofobinë.

Plani i partisë për të luftuar të gjitha llojet e ekstremizmit i kushton vëmendje të veçantë “Islamit politik”, por edhe lëvizjes ekstreme të krahut të djathtë Identitarist – komentojnë mediat austriake

OVP kërkoi që “Islami politik” të ndalohet me ligj dhe të synojë të shtyjë shpërndarjen e kërkuar më parë të “identististëve”.

Për të bërë më të lehtë për t’u përhapur në grupe të tilla, OVP kërkon të ndryshojë Ligjin për Shoqatat.

Sipas këtij plani, shoqatat mund të ndalohen dhe shuhen nëse “pikëpamjet ekstremiste” janë përhapur brenda tyre.

“Sapo të vendosen armiqësi ekstremiste dhe drejt shtetit të Austrisë, autoriteteve duhet t’u jepet mundësia që të shpërbëjnë një klub. Kjo është veçanërisht e vërtetë për Identitaristët”, tha zyrtari i OVP, Karl Mahrer.

Ai theksoi se ndryshimi i ligjit për shoqatat nuk ishte i mundur në një koalicion me Partinë Liria e Austrisë (FPO), dhe ligji aktual nuk është i mjaftueshëm për të ndaluar klube të tilla.

Nga ana tjetër, vetë OPV konsiderihet si e parti e së djathtës ekstreme, deri dhe me nuanca naziskine. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts