Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

NJOHJA/ Netanyahu, mesazh qytetarëve të Kosovës: Një epokë e re në horizont!

Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu iu drejtua popullit të Kosovës me një mesazh, duke thënë se ai vlerëson shumë marrëveshjen e arritur në Uashington, e cila përfshin njohjen reciproke të Kosovës dhe Izraelit.

Në Rosh Hashanah, Viti i Ri Hebre, në prani të udhëheqësit më të lartë të shtetit të Kosovës, Netanyahu tha se ai po i shtrinte dorën e miqësisë popullit të Kosovës këtë Vit të Ri.

“Zhvillimet e fundit midis Izraelit dhe Kosovës mund të ndihmojnë në fillimin e një epoke të re që do të përfitojë nga të dy kombet. Jam i bindur se mund të arrijmë shumë duke punuar së bashku dhe sinqerisht shpresoj se do t’i shohim këto rezultate”, tha Netanyahu.

Në ceremoni morën pjesë Presidenti Hashim Thaçi, Kryetarja e Kuvendit Vjosa Osmani, Kryeministri Abdullah Hoti dhe disa ministra, ish-Kryeministri dhe udhëheqësi i Vetëvendosjes Albin Kurti, udhëheqës fetarë dhe përfaqësues të komunitetit hebre në Kosovë dhe Shqipëri.

Presidenti Thaçi tha se ai theksoi se nga njohja e ndërsjelltë e Kosovës dhe Izraelit do të përfitonin të gjithë dhe se do të kishte më shumë paqe dhe siguri. Ai shprehu shpresën se njohja do të zyrtarizohej së shpejti.

Sipas Thaçit, ky është një moment historik pas arritjes së Marrëveshjes së Uashingtonit, e cila ka një karakter ekonomik, por thekson dhe njeh Kosovën dhe Izraelin.

“Njohja reciproke ndërmjet Kosovës dhe Izraelit është e një rëndësie strategjike për vendin tonë dhe për Izraelin sepse do të forcojë Kosovën dhe subjektivitetin e saj ndërkombëtar. Gjithashtu, ajo që na bën të lumtur dhe krenar pas shumë përpjekjesh është kjo njohje reciproke që ndodhi në Shtëpinë e Bardhë, përmes Uashingtonit”, tha Thaçi.

Kryeministri i Kosovës Hoti uroi që i gjithë viti i ri hebre të shkojë si “mollë dhe mjaltë”, një pjatë e preferuar e hebrenjve për këtë festë.

“Rosh Hashanah është i veçantë kësaj radhe. Kjo është një festë që shënon njohjen e ndërsjelltë të Kosovës dhe Izraelit. Komuniteti hebre në Kosovë është një lidhje e rëndësishme në marrëdhëniet tona. Ne së shpejti do të vendosim marrëdhënie diplomatike me vendin mik të Izraelit, dhe mbi të do të vendosim marrëdhëniet tona në çdo drejtim” tha Hoti. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts