Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Ngujimi nga koronavirusi: Si po funksionon “eksperimenti më i madh në botë” në Azi

Për shkak të koronavirusit, që tani quhet zyrtarisht COVID-19, zyrat në të gjithë Azinë kanë tavolina bosh dhe telefona të heshtur pasi rajoni lufton me një virus vdekjeprurës.

Në vend të kësaj, miliona njerëz janë ngujuar në apartamentet e tyre, duke i bërë ata pjesë të eksperimentit më të madh në botë të punës në shtëpi, raporton CNN.

Në industritë dixhitale, puna nga shtëpia është çuditërisht efikase.

“Ne jemi shumë të kënaqur,” tha Brice Lamarque, drejtor në një agjenci internet me qendër në Hong Kong, ku gati të gjithë punonjësit e agjencisë punojnë nga shtëpia këtë muaj.

“Para se të ndodhte (epidemia), ne donim ta linim punën nga shtëpia, sepse vlerësojmë bashkëpunimin. Por kjo përvojë në të vërtetë na ka treguar që i gjithë ekipi po punon mjaft mirë, edhe nëse nuk janë në të njëjtën dhomë”, tha Lamarque.

Kur bëhet fjalë për shkollat, po funksionojnë mësimet distancë duke përdorur mjete dixhitale të të mësuarit. Sidoqoftë, kjo ka provuar të jetë më e vështirë për fëmijët me nevoja të veçanta ose aftësi të kufizuara dhe mësuesit e tyre.

“Ne përdorim shumë mësime praktike, kështu që është e vështirë të përpiqemi të bëjmë mësimin tonë të rëndësishëm për fëmijët, kur ne nuk jemi në klasë,” tha Karen, një mësuese e arsimit special në Hong Kong.

Ashtu si shkollat ​​e tjera, Karen dhe kolegët e saj mbështeteshin në mjetet dixhitale siç janë thirrjet video dhe Google Docs – por sfidat janë shumë më të vështira. /tesheshi.com/

 

 

 

auto pjese dak

Related posts