Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Nga Stephani në Elif, një austriake pranon Islamin në Turqi: ndihem në paqe!

Një austriake me banim në Gjermani, Stephanie Anrain, 18 vjeçe, u kthye në Islam gjatë vizitës së saj në Turqi dhe zgjodhi emrin Elif (gërma e parë e alfabetit kuranor).

Anrain filloi të eksplorojë Islamin frymëzuar nga mënyra e jetesës së mikes së saj muslimane Melissa Akel. Gjatë vizitës së saj në Stamboll, ajo mësoi për Islamin dhe pastaj gjithnjë e më shumë donte të zgjidhte atë rrugë.

Gjatë një vizite te shoqja e saj Akel në Konya, Anrain tha që ajo dëshironte të konvertohej në Islam, pas së cilës ata iu drejtuan Myftiut në Aksehir, ku u zhvillua ceremonia.

“Familja ime nuk e kundërshtoi. Gjyshja ime tha se ishte krenare për mua për zgjedhjen e Islamit. Ndihem në paqe!”, tha Anrain, e cila nuk mundi t’i mbajë lotët ndërsa shqiptoi Shehadetin -kredon islame, duke dëshmuar Njëshmërinë e Zotit dhe profetësinë e Muhamedit. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts