Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Me kë është Serbia në konfliktin azero-armen? Daçiç: ja ç’e mban gjallë luftën

Ministri i Jashtëm serb Ivica Daçiç i tha RTS se Serbia nuk është në anën e askujt në konfliktin midis Armenisë dhe Azerbajxhanit në Nago-Karabak, por që qëllimi është t’i japë fund konflikteve dhe t’i kthejë të gjithë në tryezën e bisedimeve.

Ai tha se mund të jetë një paralajmërim i mirë për të gjithë në rajon, sa pak kohë duhet për të rindezur disa konflikte të vjetra dhe sa e rëndësishme është të ruhet paqja dhe stabiliteti në të gjithë rajonin.

“Ka pasur negociatorë të huaj për më shumë se 20 vjet, i ashtuquajturi Grupi i Minskut, për të cilin ata thanë se nuk pati sukses dhe nuk ishte i interesuar për të arritur një zgjidhje. Eshtë në interesin e tyre që konflikti të zgjasë sa më gjatë që të jetë e mundur,” tha Daçiç. Sipas tij, vetëm ky fakt ka çuar pak nga pak në incidente, deri në shpërthimin e luftës.

Kur u pyet pse është në interesin e tyre të mos zgjidhin konfliktin, Daçiç tha se ata po japin bazën, thelbin dhe arsyen për mbijetesën e tyre të mëtejshme.

“Nëse dikush është në krye të një grupi që ka punuar për 20 vjet dhe merr paga dhe mëditje të mëdha…,” shtoi Daçiç, duke shtuar se Armenia dhe Azerbajxhani janë vende miqësore dhe popuj miq për Serbinë.

“Sigurisht, ne bëjmë apel për t’i dhënë fund armiqësive, që të gjithë të kthehen në negociatat e paqes sa më shpejt të jetë e mundur, që Grupi i Minskut, i cili u formua 20 vjet më parë, ta ketë atë si qëllim të tij,” theksoi Daçiç, duke theksuar se Serbia nuk e vendos veten në asnjë as në anën tjetër.

“Ky mund të jetë një paralajmërim i mirë për të gjithë në rajon, sa pak nevojitet për të rindezur disa konflikte të vjetra dhe sa e rëndësishme është të ruhet paqja dhe stabiliteti në të gjithë rajonin,” tha Daçiç. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts