Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Mbretëresha Elizabeth II miraton Aktin e Brexit-it

Mbretëresha Britanike Elizabeth II ka miratuar Aktin e Brexit-it, sipas të cilit Mbretëria e Bashkuar largohet nga Bashkimi Evropian më 31 janar.

Ligji, i cili është baza ligjore për daljen zyrtare të Britanisë nga BE më 31 janar, hyri në fuqi me miratimin e Mbretëreshës.

Ky akt ligjor u kalua më parë nëpër dhomën e ulët të parlamentit, Dhoma e Komunave dhe me disa ndryshime u kthye në Dhomën e Lordëve.

Kryeministri Boris Johnson anuloi ndryshimet duke përdorur një shumicë votash në Dhomën e Komunave dhe e ktheu projektligjin në Dhomën e Lordëve.

Sipas marrëveshjes Brexit me BE-në, vendi në të vërtetë do të mbetet anëtar i Unionit deri më 31 dhjetor, por nuk do të përfshihet në mekanizmat e vendimmarrjes politike. Gjatë kësaj periudhe kalimtare, palët do të negociojnë një marrëveshje gjithëpërfshirëse të tregtisë së lirë.

Nëse Mbretëria e Bashkuar dëshiron të zgjasë periudhën kalimtare, ajo do të duhet të aplikojë më së voni deri në qershor. Sidoqoftë, qeveria Johnson u përgjigj duke thënë se nuk do të kërkojë një zgjatje dhe se, nëse merret vesh, do të ndajë vendin nga BE-ja më 31 dhjetor. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts