Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Masa e Prishtinës: mjalti dhe patatet e Maqedonisë Veriore nuk mund të shkojnë në Kosovë

Duke filluar nga sot, patatet dhe mjalti nga Maqedonia Veriore nuk mund të eksportohen në Kosovë, raporton TV 21.

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë i Kosovës, Endrit Shala thotë se është një masë reciproke në përgjigje të atyre që ai thotë se janë barriera tarifore të pajustifikuara të vendosura nga Maqedonia Veriore në importet e vezëve dhe peshkut nga Kosova.

Ministria e Ekonomisë e Maqedonisë Veriore hedh poshtë pretendimet se ministri i Kosovës nuk ishte informuar për një masë të re për importin e vezëve dhe produkteve të peshkut, që është në përputhje me rregulloret e BE-së.

Ata shtuan se Agjensia e Ushqimit u përpoq ta tejkalonte problemin por nuk mori informacione për gjendjen e produkteve nga Kosova, ardhur nga shpendë dhe peshq

“Përfaqësuesit e Kosovës na kanë thënë që sistemi për monitorimin e sëmundjeve të peshkut në Kosovë nuk po funksinon”, u tha nga kabineti i ministrit të Ekonomisë së Maqedonisë Veriore, Kreshnik Bekteshi, duke shtuar se ata janë të gatshëm të përballen me argumentet në çdo moment.

Ata njoftuan një takim urgjent të hënën, në të cilin pritet të marrin pjesë ministrat e Ekonomisë dhe Bujqësisë të Maqedonisë Veriore, Drejtori i Administratës Doganore, e gjithashtu përfaqësues të Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë.

Një deklaratë e lëshuar nga ministria e Kosovës dje për media thoshte se që nga qershori, kur Maqedonia Veriore futi tarifa për produktet e peshkut në Prishtinë, ajo kishte parashtruar ankesa të shumta në sekretariatin e CEFTA-s dhe në Ministrinë e Ekonomisë së Maqedonisë Veriore, por që nuk kanë marrë një përgjigje deri më tani.

“Sot kam vendosur të prezantoj masa reciproke për produktet nga Maqedonia Veriore të importuara në Kosovë dhe të ndaloj hyrjen e produkteve të caktuara në mënyrë që të detyrojë Republikën e Maqedonisë Veriore të ketë trajtim të barabartë për produktet e Kosovës të eksportuara në atë vend”, tha Shala. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com