Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Lufta për kujdestarinë: lindi binjakë 64 vjeçe, autoritetet ia morën të gjithë fëmijët

Falë një procedure të suksesshme të mbarësimit artificial, Mauricia Ibanez, 69 vjecce, solli në jetë binjakë katër vjet më parë.

Bebet u morën menjëherë nga shërbimet sociale me shpjegimin se nëna nuk ishte në gjendje të kujdesej për to.

Gjithashtu në sistemin e mbrojtjes sociale është një tjetër vajzë e saj e cila tani është 11 vjeç dhe u mor nga ajo në 2014.

Gjykata e Lartë Spanjolle, si organi më i lartë gjyqësor në vend, vendosi të hënën bazuar në vendimin e gjykatës më të ulët në Burgos që Mauritius nuk është në gjendje të sigurojë mundësi optimale për fëmijët.

Ata i dhanë fund një beteje ligjore 4-vjeçare në të cilën nëna e binjakëve Mauricio Ibanez u përpoq të kundërshtonte vendimin e gjykatës me të cilin binjakët Gabriel dhe Maria de la Cruz, të cilin ajo lindi pas trajtimit të mbarësimit të asistuar në SHBA, u morën larg, raporton Daily Mail.

Gjykata thotë se fëmijët ishin në rrezik të dukshëm për shkak të pamundësisë së nënës së tyre për të bashkëpunuar mirë me shërbimin social. Gjykata tha se vendimi ishte bazuar në gjykimin e ekspertëve dhe jo në moshën e gruas ose shëndetin mendor.

Një deklaratë nga gjykata e Burgos në kohën e vendimit të tyre origjinal deklaroi se tiparet e karakterit të nënës ndikojnë ndjeshëm në zhvillimin psikosocial të fëmijëve. Ata thonë se fëmijët jetojnë të izoluar pa ndonjë lidhje me anëtarët e tjerë të familjes, si dhe pa mbështetjen e shoqërisë.

Binjakët janë 4 vjeç sot, dhe shërbimet sociale i vendosën ato në një familje strehuese menjëherë pas lindjes. Ibanez nënshkroi një dokument me shërbimet shoqërore duke deklaruar se ajo do të punësonte një ndihmës për ta ndihmuar atë në mirëmbajtjen e shtëpisë dhe kujdesin ndaj fëmijëve.

Por vetëm 10 ditë pasi u kthye nga materniteti ku ajo kaloi një muaj, autoritetet arritën në përfundimin se binjakët ishin në rrezik të lartë.

“Që kur ajo u kthye në shtëpi, një ekip multidisiplinar ka monitoruar përparimin e saj dhe të gjitha raportet e tyre tregojnë se binjakët duhet të marrin kujdes në një mjedis tjetër,” tha në atë kohë një zëdhënës i shërbimeve shoqërore Burgos.

Ajo apeloi vendimin, por gjykata lokale e refuzoi ankesën e saj si të pabazuar. Ajo më pas bëri apel në Gjykatën e Lartë, e cila la në fuqi vendimin e mëparshëm të gjykatës së ulët.

Kështu Ibanez ka shteruar të gjitha mundësitë ligjore, por çdo dy vjet ajo mund të kërkojë nga gjykata që të rishikojë vendimin. Gjykata, nga ana tjetër, tha se ata nuk parashikojnë një rezultat tjetër për përpjekjet e saj në të ardhmen e afërt. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts