Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

London Research Center: Regjimi i Asadit po falsifikon pamjen epidemiologjike në Siri

Një qendër kërkimore britanike ka publikuar një raport që akuzon regjimin e Bashar al-Assad për fshehjen e informacionit në lidhje me numrin e njerëzve të infektuar me COVID-19 dhe numrin e vdekjeve nga pasojat e infeksionit në Sirinë e shkatërruar nga lufta.

Qendra për Analizën Globale të Sëmundjeve Infektive në Imperial College London ka lëshuar një raport duke deklaruar se administrata e regjimit Asad raporton vetëm 1.25 përqind të rasteve të konfirmuara të koronavirusit në Damask, ose vetëm një në 80 raste.

Sipas hulumtimit që ata kryen, autorët e raportit pohojnë se është e mundur që 4,340 njerëz kanë vdekur në Damask si rezultat i infeksionit me virusin koronar.

 Falsifikimi i të dhënave

Raporti thotë se regjimi i Assadit po falsifikon në mënyrë të ngjashme pamjen epidemiologjike në rajone të tjera të Sirisë së shkatërruar nga lufta.

Raporti bazohet në të dhëna, raporte dhe dëshmi të mjekëve dhe punonjësve shëndetësorë në spitalet në Damask, si dhe në analizën e rritjes së numrit të vdekjeve dhe plotësimit të kapaciteteve spitalore gjatë korrikut dhe gushtit.

Regjimi i Assadit ka thënë se 3,614 raste të koronavirusit janë konfirmuar deri tani në zonën nën kontrollin e tij dhe se 160 njerëz kanë vdekur si rezultat i infeksionit. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts