Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

LDK thërret interpelancë për rritjen e pagës nga Haradinaj: të anulohet vendimi!

Grupi Parlamentar i LDK-së ka thirrur në interpelancë kryeministrin Ramush Haradinaj, lidhur me vendimin për rritjen e pagave për kryeministrin dhe kabinetin qeveritar.

GP i LDK-së ka njoftuar se ka dorëzuar sot kërkesën për këtë interpelancë, me arsyetimin se e sheh të paarsyeshëm vendimin e Haradinajt për rritje pagash

“Qeveria e Republikës së Kosovës, më 20 dhjetor 2017, në kundërshtim me ligjet e aplikueshme në Kosovë, ka marr vendim për rritjen e pagave për kryeministrin, zëvendëskryeministrat, ministrat dhe pjesën tjetër të kabinetit qeveritar. Vendimi ky i cili tejkalon kompetencat e përcaktuara me Rregulloren e Punës së Qeverisë, e cila në asnjë dispozitë të saj nuk përcakton kompetencat dhe përgjegjësitë e Qeverisë për caktimin e pagave për Kryeministrin, ministrat dhe pjesën tjetër të kabinetit qeverisës. Vendimi i tillë është jashtëzakonisht i dëmshëm, i pa analizuar dhe krijon një diskrepancë të madhe në mes të të ardhurave të qytetarëve, të ardhurave të të punësuarve të tjerë në sektorin publik me pagat e zyrtarëve të kabinetit qeveritar. Me këtë vendim, diferenca në paga në mes të zyrtarëve të kabinetit qeveritar dhe një shërbyesi civil është rritur nga 1 me 4, në 1 me 8. Kjo diskrepancë është shumë më e madhe për ata që marrin pensione apo ndihma sociale, apo edhe me pagën mesatare në sektorin privat”, thekson LDK.

Kjo parti thotë se deputetët e saj në interpelancë do të kërkojnë nga Haradinaj anulimin e menjëhershëm të vendimit të kundërligjshëm për rritjen e pagave të kabinetit qeveritar si dhe sjelljen në Kuvend për aprovim,  në afat sa më të shkurtër të mundshëm, të Ligjit për Pagat e Sektorit Publik. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts