Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Kryedoganierja e re, ja kush është Irena Beqiraj

Irena Beqiraj është 39 vjeç, e specializuar për kontabilizte dhe eksperte fiskale, ka një përvojë në auditim dhe drejtin në organizma financiare, si dhe është pedagoge në Fakultetin e Ekonomisë së Universitetit të Tiranës. Është nga Vlora, e martuar dhe ka një vajzë. Zv/ministrja Beqiraj ka një eksperiencë të gjatë në fushën e konsulencës financiare. Që prej vitit 2009 ofron konsulencë në fushat e raportimit financiar, taksave, analizës së kostos, hartimit të planeve financiare të investimit dhe menaxhimit financiar.

Drejtoresha e sapo komanduar e doganave, ka ushtruar detyrën e Drejtorit të Auditimit në Bankën Italiane të Zhvillimit gjatë viteve 2006-2008 dhe që prej vitit 2011 ajo është anëtare e Bordit të Drejtimit të Shoqërisë Administruese të fondit të pensioneve SICRED sh.a. Znj Beqiraj ka punuar si pedagoge në Fakultetin Ekonomik, Universiteti i Tiranës, Universitetin Europian të Tiranës dhe Universitetin Luarasi. Në dhjetor të vitit 2014 ajo është emëruar zëvendësministre e Financave, përgjegjëse për sektorin fiskal. Znj. Irena Beqiraj mban titullin “Charter Financial analyst” (CFA) (2003-2006), i cili është kredenciali profesional më i njohur dhe më i respektuar në botën ndërkombëtare të Financave, i njohur ndryshe si “ Standardi i artë në financë”. Ajo mban edhe titullin Kontabilist i Miratuar (2001). Znj Beqiraj është diplomuar në Universitetin e Tiranës në vitin 1997, dega Financë.(tesheshi.com)

auto pjese dak

Related posts