Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Kriza: Italia, Spanja dhe Polonia, marrin miliardat e para nga BE

Komisioni Evropian i ka paguar Italisë, Spanjës dhe Polonisë një total prej 17 miliardë euro në këstin e parë të mbështetjes për vendet anëtare në mënyrë që të ruhen vendet e punës.

Italia mori 10 miliardë euro, Spanja gjashtë miliardë euro dhe Polonia një miliard euro.

Paratë do të ndihmojnë në mbulimin e kostove të lidhura drejtpërdrejt me financimin e skemave kombëtare me kohë të pjesshme dhe masa të tjera të paraqitura në përgjigje të pandemisë së virusit koronar, veçanërisht për të vetëpunësuarit.

Deri në 100 miliardë euro mbështetje

Instrumenti i sapothemeluar i Bashkimit Evropian mund të sigurojë deri në 100 miliardë euro në mbështetje financiare për të gjitha vendet anëtare, sipas KE.

Pagesat e radhës do të bëhen në muajt e ardhshëm, pas emetimit të obligacioneve përkatëse që BE merr hua në tregun ndërkombëtar të kapitalit. /tesheshi.com

auto pjese dak

Related posts