Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Kinematë pandemike, Hollywood-i: Nëse shteti s’na dihmon, ky është fundi!

Pas më shumë se gjashtë muajsh luftimi me pandeminë COVID-19, Hollywood ka lëshuar një mesazh të trishtuar në lidhje me gjendjen e industrisë së kinematografisë – kinematë amerikane “mund të mos mbijetojnë” pa ndihmën e shtetit.

Një grup përfaqësuesish të studiove të filmit, pronarëve dhe regjisorëve të teatrove të filmave u bënë thirrje ligjvënësve në Uashington të sigurojnë “lehtësim specifik” për kineastët, duke vënë në dukje se pa ndihmën shtetërore, gati 70 përqind e NVM-ve do të detyrohen të deklarojnë falimentimin ose të lënë punën e tyre.

Dhjetëra kineastë të famshëm përfshirë Judd Apatow, James Cameron, Greta Gerwig, Christopher Nolan, Jordan Peele, Wes Anderson, Clint Eastwood dhe Ang Lee kanë nënshkruar një letër duke i bërë thirrje qeverisë federale të mbështesë një industri që mbetet e mbyllur në pjesën më të madhe të SHBA -a.

Shoqata Kombëtare e Pronarëve të Filmit, një organizatë me qendër në Uashington, i dërgoi një letër drejtuar udhëheqësit të shumicës republikane të Senatit, Mitch McConnell, udhëheqësit të opozitës Charles Schumer, kryetares demlokrate të Dhomës Nancy Pelosi dhe udhëheqësit republikan Kevin McCarthy.

Shoqata Motion Picture Association, e cila përfaqëson studiot kryesore të filmit, nënshkroi letrën, ashtu si edhe Shoqata e Regjisorëve Amerikanë.

“Kina është një industri thelbësore që përfaqëson më të mirën që mund të ofrojë talenti dhe kreativiteti amerikan. Por tani kemi frikë për të ardhmen e tyre.”

Letra gjithashtu thekson se në mungesë të një zgjidhjeje në përputhje me rrethanat, kinematë mund të mos i mbijetojnë ndikimit të pandemisë. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts