Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Katari, sërish vendi më i sigurt në botë

Sipas Indeksit të Krimit për gjysmën e parë të vitit 2020 të botuar nga Baza e të dhënave Botërore (Global) (NUMBEO), Katari është akoma në krye të listës së vendeve më të sigurta dhe vendeve me më pak krim, mes 133 vendeve të përfshira në vlerësim.

Ministria e Brendshme e Katarit tha përmes llogarisë së saj në Tëitter se, bazuar në nivelin e sigurisë, Katari ishte në vendin e parë me 88.10 pikë nga maksimumi 100 pikë.

Agjensia zyrtare e lajmeve të Katarit (QNA) tha që Katari ishte në krye përsa i përket sigurisë si në 2017 ashtu edhe në 2019, duke ruajtur gjithashtu pozicionin e lartë në botën arabe gjatë të njëjtës periudhë, duke reflektuar nivelin e lartë të qëndrueshmërisë së sigurisë dhe një ulje të ndjeshme të shkallës së krimit të vendit. Përkatësisht, Katari është në vendin e parë për sa i përket uljes së krimit, me gjithsej 11,90 pikë nga 100 pikë.

Sipas raportit, Venezuela është vendi më pak i sigurt me 15.64 pikë.

Që nga viti 2009, NUMBEO ka botuar raportet e tij bazuar në matjen e shkallës së krimit në botë.

Indeksi i krimit matet sipas ligjeve të vendeve. Ekzistojnë akte që konsiderohen krime në disa vende dhe nuk konsiderohen krime në vendet e tjera, gjë që jep një masë të vërtetë të shkallës së krimit në vendet, sipas ligjeve që zbatohen në secilin vend.

NIMBEO është një nga bazat e të dhënave më të mëdha dhe më të njohura në internet në botë që merret me vlerësimin e nivelit të krimit dhe sigurisë në vendet në mbarë botën duke matur shkallën e krimit të vrasjeve, plaçkitjeve, përdhunimeve dhe të tjera. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts