Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Kakrikatura, Erdogan padit Wilders-in famëkeq

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan ka ngritur padi penale kundër drejtuesit të së djathtës ekstreme në Hollandë, kreut të Partisë së Lirisë, Geert Wilders për krimin e “fyerjes së presidentit”.

Raporti, i paraqitur nga avokati i Erdoganit, Huseyin Aydın në Prokurorinë e Shtetit të Ankarasë, pretendon se Wilders kreu një krim në të cilin ai fyente Erdoganin.

Dy ditë më parë, Wilders ndau një karikaturë të Erdoganit me një bombë në kokë në rrjetin social Facebook, me përshkrimin “Terrorist”, ndërsa bomba thoshte “AK Party” (Partia e Drejtësisë dhe Zhvillimit), emri i partisë së Erdoganit.

Raporti tha se shkelte qartë ligjin turk, pasi krimi ishte drejtuar kundër presidentit.

Lidhur me veprën penale në fjalë, u theksua se nuk është e mundur të trajtohen postimet e të dyshuarit Wilders-it në rrjetet sociale brenda kornizës së lirisë së mendimit dhe shprehjes, ndaj dhe avokati iu referua vendimeve të Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut dhe Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut (KEDNJ).

“Liria e shprehjes nuk mund të konsiderohet një e drejtë e pakufizuar dhe mund të kufizohet në qëllimet e përcaktuara në nenin 10 (2) të Traktatit. Kjo situatë tregon se liria e shprehjes nuk është një e drejtë absolute dhe lejon ndërhyrjen. Pavarësisht nga rëndësia e saj në një shoqëri demokratike, liria e shprehjes nuk është absolute dhe i nënshtrohet kufizimeve të caktuara ”, thuhet në kërkesë.

Avokati Aydin nënvizon se Wilders, në postimin e tij me Erdoganin, përdori shprehje që fyenin nderin dhe dinjitetin e Presidentit të Turqisë dhe kreu krimin duke shënjestruar publikisht personalitetin, dinjitetin dhe reputacionin e tij.

Përveç gjithë sa më sipër, avokati kërkoi që të fillohet një hetim kundër tij dhe që të ngrihet gjithashtu një aktakuzë publike. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts