Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

INOVATIVI/ Votohet në Senat njeriu i parasë amerikane për Kosovën dhe Serbinë: njihuni me gjeniun Adam Boehler

Drejtori ekzekutiv i Korporatës Financiare Ndërkombëtare të Zhvillimit Amerikan (DFC), Adam Boehler, është kreu i parë i këtij institucioni, emërimi i të cilit u mbështet unanimisht së fundi nga Senati amerikan.

Ai u emërua në këtë pozitë në shtator 2019 nga Presidenti i Trump, dhe më pas, në përputhje me procedurën, Senati, i cili në atë kohë kishte pothuajse të njëjtin numër anëtarësh republikanë dhe demokratë, e votoi atë.

Boehler konsiderohet një njeri me përvojë të madhe në fushat e investimeve, sipërmarrjes dhe inovacionit, në të cilin ai është i angazhuar si pjesë e qeverisë amerikane dhe më gjerë.

Para emërimit të tij si kreu i DFC, ai ishte përfshirë në inovacionin e kujdesit shëndetësor.

Tre kompani të suksesshme

Ai ka shërbyer gjithashtu si këshilltar i lartë i Sekretarit të Shtetit të SHBA dhe ka qenë nënkryetari i Qendrave të Kujdesit Shëndetësor dhe Shërbimit të Ndihmës Mjekësore.

Boehler ishte gjithashtu drejtori i Qendrës së Inovacionit në Ministritë e Shëndetësisë dhe Shërbimet e Qytetarëve.

Më këtë kapacitet e prestigjj, ai udhëhoqi një ekip prej 600 personash të përqendruar në inovacionin në sistemin e kujdesit shëndetësor në SHBA, për të siguruar shërbime më të mira për pacientët, një mjedis më të shëndetshëm dhe kosto më të lira të kujdesit shëndetësor.

Para se të bashkohej me qeverinë e SHBA, ai themeloi tre kompani të suksesshme.

Njëra prej tyre, “Landmark Health”, e cila siguron kujdes mjekësor ditën dhe natën për pacientët me sëmundje kronike në shtëpitë e tyre, është bërë grupi më i madh mjekësor amerikan, me më shumë se 1,000 punonjës dhe rreth 80,000 pacientë që shërbejnë.

Korrespondon me Kongresin Amerikan

Gjysma e parë e përvojës së punës së Boehler ishte përqendruar në investimet e brendshme dhe ndërkombëtare në Shtetet e Bashkuara dhe Izrael.

Ai gjithashtu punoi në Komisionin e Financave dhe Fiskalizmit të Afrikës së Jugut, ku fokusi i tij ishte në përgjegjësinë fiskale të provincave atje.

Ai u diplomua në Universitetin e Pensilvanisë.

Si kreu i DFC-së, Boehler theksoi se pozicioni i tij nuk është partiak dhe se i përshtatet Kongresit.

Ai është njeriu kyç i zbatimit në praktikë të Marrëveshjes së Uashingtonit mes Kosovës dhe Serbisë. Thënë ndryshe, njeriu i parave që do bëjë të mundur ringritjen ekonomike të premtuar e pretenduar nga Shtëpia e Bardhë.

Boehler shoqëron të dërguarin Grenell në vizitat e tij në Prishtinë e Beograd, e nga ky i fundit, në kryeqytetin kosovar, u cilësua si “njeriu i çekut” që pritej të vinte. /tesheshi.com/    

 

 

auto pjese dak

Related posts