Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Hetimet për trazirat në Kapitol: kush ishte kongresmeni musliman i shënjestruar për t’u vrarë

Portali britanik Middle East Eye (MEE) raporton se autoritetet amerikane gjetën një mesazh me shkrim të drejtuar kundër kongresmenit musliman të SHBA Andrea Carson, një mbështetës të Trump të arrestuar pas një sulmi në Kongres javën e kaluar, i cili ndaloi një kamion me pajisje shpërthyese pranë ndërtesës së Kapitolit.

MEE thotë se policia arrestoi 70-vjeçarin Lonnie Coffman më 6 janar me 17 akuza të ndryshme pasi gjeti armë dhe një numër pajisjesh shpërthyese në kamionin e tij, përfshirë 11 kokteje Molotov, disa prej të cilave përmbanin një substancë të ngjashme me napalmin.

Ndër provat e paraqitura në gjykatë kundër Coffman është një mesazh i shkruar me dorë që përshkruan figurat konservatore dhe të djathta si “njerëz të mirë”, ndërsa një gjyqtar i emëruar nga demokratët përshkruhet si një “djalë i keq”. Letra nuk përfshin kongresmenin Carson, një musliman me origjinë afrikane, në ndonjë nga këto klasifikime, por thotë se ai është një nga të paktët muslimanë që janë anëtarë të Kongresit.

Avokati i SHBA Michael Sherwin shkroi në dosjen e çështjes se “një mesazh me shkrim i gjetur në kamionin e të pandehurit ngre shqetësime serioze në lidhje me qëllimet e tij dhe sugjeron që arma (e gjetur në automjet) duhet të ishte përdorur për të sulmuar me dhunë përfaqësuesit tanë të zgjedhur”, shkruan MEE.

Duke komentuar mesazhin, Carson, një demokrat nga Indiana, tha se ishte jashtëzakonisht shqetësuese që ai u emërua dhe u veçua në mesazh, duke treguar dështimin e policisë për ta informuar atë për kërcënimin.

“Eshtë jashtëzakonisht shqetësuese të mësosh nga raportet e gazetave që isha një nga të paktët njerëz të identifikuar në listën e djemve ‘të mirë’ dhe ‘të këqij’ që u shënuan si shënjestra”, tha Carson në një deklaratë.

“Këto nuk ishin kërcënime boshe. Këto ishin përgatitje të planifikuara dhe të organizuara për të marrë jetën time dhe të kolegëve të mi, dhe një përpjekje për të shkatërruar qeverinë tonë. Fatkeqësisht, si një njeri i zi dhe një musliman që lufton për barazi, unë kam qenë shpesh shënjestër e kërcënimeve me vdekje nga terroristët vendas.”

Carson u bëri thirrje autoriteteve të kryejnë një hetim të plotë mbi çështjen, duke theksuar se asnjë amerikan nuk duhet të jetë kurrë shënjestër e dhunës ose vrasjes sepse ai është i zi apo musliman, pra për shkak të racës apo fesë. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts