Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Gjermania i lidh ndihmat për Greqinë me ecurinë e reformave

Ministri gjerman i ekonomisë Sigmar Gabrielle tha në një intervistë për gazetën gjermane Bild am Sonntag, se Greqia nuk do të marrë më shumë ndihma financiare nëse reformat e kërkuara nuk zbatohen.

Rezervat financiare për Greqinë po ulen ndjeshëm, ashtu siç negociatat midis saj dhe kreditorëve të ndërkombëtarë kanë mbetur në stanjacion muaj më parë për shkak të divergjencave në mendime.

Gabriel tha se Athina duhet të zhvillojë një referendum në lidhje me reformat e nevojshme, pasi mund të përshpejtojë vendimmarrjen. Nga ana e tyre autoritetet Greke deklaruan se aktualisht nuk kanë ndërmend ta bëjnë këtë gjë.

Zyrtari gjerman paralajmëroi pasojat e një daljeje të greqisë nga eurozona, duke thënë se “dalja e greqisë nga eurozona përbën një rrezik të madh, jo vetëm ekonomikisht por edhe politikisht” dhe shtori se “askush nuk do të besojë në një Evropë e cila përçahet me krizën e parë që e godet…prandaj ne nuk duhet ta bindim veten se Greqia do dalë”.

Burimi: Reuters

auto pjese dak

Related posts