Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

FLAMA/ Rekord mortor në Apenine, një shpjegim nga Rusia: tabiati i keq i italianëve që shkatërroi imunitetit e tyre

Italia shënoi tjetër rekord mortor, duke regjistruar  969 jetëhumbje në 24 orët e fundit. Kjo është shifra më e lartë e regjistruar deri më tani qëkur virusi koronar nisi të sillte humbjet e para njerëzore në Apenine.E në mes të një debati se pse po e pëson Italia kaq shumë, vjen një përgjigje nga Rusia.

Situata e vështirë nga Corona në Itali, aty ku po “ekzkuton në masë”, mund të lidhet me imunitetin e dobësuar të popullatës lokale për shkak të përdorimit të tepërt të antibiotikëve. Kështu ka thënë gjenetisti rus Vadim Pospelov.

Sipas Pospelov, italianët shpesh pinë antibiotikë, jo vetëm gjatë trajtimit të infeksioneve bakteriale, por edhe në infeksione virale periferike.

“Popullsia në të vërtetë konsumonte doza të rritura të antibiotikëve, gjë që ndikon negativisht në stabilitetin e sistemit imunitar,” tha Pospelov.

Ai shtoi se antibiotikët ndikojnë negativisht te mikroflora e zorrëve, ku janë përqendruar deri në 70 përqind të qelizave imunomoduluese.

Ivan Kozlov, nënkryetar i Shoqatës Shkencore të Imunologëve rusë, thotë se duke marrë me tepri antibiotikë, “madje edhe më banalët”, sistemi imunitar është mbyllur praktikisht.

“Si rezultat, imuniteti i dëmtuar krijon kushtet për pushtimin e mikroorganizmave patogjenë,” tha Kozlov.

Sipas tij, numri i madh i personave të infektuar me koronavirus në Itali dhe shkalla e lartë e vdekshmërisë për shkak të tij janë “konfirmim i fshehur” i imunitetit të dobët të banorëve të Apenineve. Kozlov shpjegon se me kalimin e viteve, trupi zvogëlon numrin e qelizave të sistemit “imunizues” të sistemit imunitar që mund të zhvillojnë antitrupa ndaj viruseve të reja.

 “Ndërsa pacienti kalon në moshën e tretë, aftësia e tij për t’iu përgjigjur patogjenëve të rinj bie”, tha Kozlov. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts