Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Fshati austriak: vjen ndryshimi i një emri 1000-vjeçar

Vendasit në fshatin Fucking ndihen të pezmatuar me vjedhjen e tabelave të qytetit nga turistët dhe njerëzit që fotografuan shenjën.

Ky komunitet i vogël me rreth 100 persona ka vite që avokon për ndryshimin e emrit, por pa rezultat.

Emri i qytetit, i vendosur në veri të Salzburgut afër kufirit gjerman, nuk ka asnjë kuptim në gjermanisht.

Por se fundi, Këshilli lokal ka njoftuar se fshati në provincën e Austrisë së Epërme do të quhet Fugging nga 1 janari.

Ende nuk është njoftuar nëse fshatrave fqinjë, Oberfucking dhe Unterfucking do t’u jepen emra të rinj.

Fshati austriak është quajtur “Fucking” për më shumë se një mijë vjet, por publiku filloi t’a vërejë këtë vetëm me ardhjen e internetit. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts