Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Fotografi të jashtëzakonshme nga e gjithë bota: përse e duam planetin tonë!

 

Liqeni i Smeraldtë në kraterin e një vullkani të shuar. Tongariro në Parkun Kombëtar të Zelandës së Re.
Liqeni i Smeraldtë në kraterin e një vullkani të shuar. Tongariro në Parkun Kombëtar të Zelandës së Re.

 

Një zyrë në Selgas Cano në Madrid
Një zyrë në Selgas Cano në Madrid

 

 Shkretëtirë me bimën Phacelia (barishten akrep).  Lulëzon një herë në disa vjet.

Shkretëtirë me bimën Phacelia (barishten akrep).  Lulëzon një herë në disa vjet.

 

Këto pemë rriten në pyllin në afërsi të Gryfinos, Poloni. Shkaku i përthyerjes është i panjohur.
Këto pemë rriten në pyllin në afërsi të Gryfinos, Poloni. Shkaku i përthyerjes është i panjohur.

 

Kufiri mes Belgjikës dhe Hollandës kalon në një kafene.
Kufiri mes Belgjikës dhe Hollandës kalon në një kafene.

 

 Dy herë në vit, gjuhëzat emigrojnë në gjirin e Meksikës. Rreth 10 mijë peshq petashuqë notojnë nga gadishulli Jukatan drejt Floridës në pranverë dhe kthehen në vjeshtë.

Dy herë në vit, gjuhëzat emigrojnë në gjirin e Meksikës. Rreth 10 mijë peshq petashuqë notojnë nga gadishulli Jukatan drejt Floridës në pranverë dhe kthehen në vjeshtë.

 

Në qytezën resort të Skagen, mund të shohësh një fenomen të habitshëm natyror. Qyteti ëshënë pikën më veriore të Danimarkës, ku takohen deti Balltik me detin e Veriut. Baticat e kundërta të deteve në këtë vend nuk mund të bashkohen për shkak të dendësisë së ndryshme.
Në qytezën resort të Skagen, mund të shohësh një fenomen të habitshëm natyror. Qyteti ëshënë pikën më veriore të Danimarkës, ku takohen deti Balltik me detin e Veriut. Baticat e kundërta të deteve në këtë vend nuk mund të bashkohen për shkak të dendësisë së ndryshme.

 

Në provincën kineze Shandong ndodhet një urë përgjatë gjirit Jiaozhou . Ura me gjatësi mbi 36 kilometra është llogaritur për tetë korsi makinash dhe është ura më e gjatë në botë përmbi det.
Në provincën kineze Shandong ndodhet një urë përgjatë gjirit Jiaozhou . Ura me gjatësi mbi 36 kilometra është llogaritur për tetë korsi makinash dhe është ura më e gjatë në botë përmbi det.

 

Dita dhe nata. Monument në Kaunas , Lituani
Dita dhe nata. Monument në Kaunas , Lituani.

 

 

Një tunel i pazakontë në parkun Kombëtar të Kalifornisë, Sequoia.
Një tunel i pazakontë në parkun Kombëtar të Kalifornisë, Sequoia.

 

 

Kjo statujë krijuar nga Bruno Catalano, ndodhet në Francë
Kjo statujë krijuar nga Bruno Catalano, ndodhet në Francë.

 

Kolonat Lena, Rusi.
Kolonat Lena, Rusi.

 

Lumi sipër lumit: Magdeburg Water Bridge, Gjermani.
Lumi sipër lumit: Magdeburg Water Bridge, Gjermani.

 

 

Ura Banpo në Seul, Koreja e Jugut.
Ura Banpo në Seul, Koreja e Jugut.

 

 

Brazil .  Kufiri mes pasurisë dhe varfërisë.
Brazil .  Kufiri mes pasurisë dhe varfërisë.

 

 

Qiellgërvishësi i gjysmëhënës në Dubai.
Qiellgërvishësi i gjysmëhënës në Dubai.

 

Parajsa e humbur në oqeanin Indian. Ujdhesa Lamu.
Parajsa e humbur në oqeanin Indian. Ujdhesa Lamu.

 

Roja e farit në Mare, Francë duhet të jetë ndër njerëzit më të guximshëm në planet.
Roja e farit në Mare, Francë duhet të jetë ndër njerëzit më të guximshëm në planet.

 

Aeroporti i Gjibraltarit është një nga më të jashtëzakonshmit në botë.
Aeroporti i Gjibraltarit është një nga më të jashtëzakonshmit në botë.

Përgatiti: Juli Prifti – /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts