Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

FJALIMI/ Optimistja e pashërueshme Von der Leyen: Ju tregoj Evropën e gjeneratës së re, bota që duam!

“Virusi, një mijë herë më i vogël se një kokërr rërë, tregoi gjithë brishtësinë e jetës njerëzore, zbuloi dobësitë e sistemeve shëndetësore dhe kufizimet e rendit për të cilat pasuria është më e rëndësishme se mirëqenia njerëzore … Për shkak të koronës, ne sillemi dhe komunikojmë ndryshe Ai na tregoi të gjithë brishtësinë e sistemit tonë të vlerave. Por të gjithë duam të dalim nga bota e koronës, ne jemi të pjekur për ndryshim dhe të gatshëm për të ardhmen. Ky është momenti i duhur për një Evropë që do të jetë në gjendje ta çojë botën nga paqëndrueshmëria dhe kriza në një vitalitet të ri”.

Kjo është mënyra se si Presidentja gjithmonë optimiste dhe emocionale e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, filloi fjalimin e zakonshëm vjetor mbi gjendjen e Bashkimit Evropian, i cili tradicionalisht është planifikuar për në mes të shtatorit, përpara Parlamentit Evropian.

Evropa do të formojë botën e së ardhmes

E inkurajuar nga duartrokitjet e forta dhe të gjata, të paktën dyfishi i intonacionit, ajo shpjegoi se flet dhe mendon kështu “sepse në muajt e kaluar të pandemisë kemi rizbuluar vlerat që ndajmë: si individë, të gjithë kemi sakrifikuar një copë liri personale për sigurinë e të tjerëve. të mirën e përbashkët që të gjithë i kemi dhënë një pjesë të sovranitetit tonë. Ne e kemi kthyer frikën dhe mosmarrëveshjen e vendeve anëtare në besim në Union. Ne kemi treguar se gjithçka është e mundur kur besojmë në njëri-tjetrin dhe në institucionet evropiane”.

Në një rishikim të hollësishëm të problemeve dhe arritjeve në të kaluarën dhe përparësive për vitin e ardhshëm, presidentja e Komisionit “të parë gjeopolitik”, siç i pëlqen shpesh të thotë, deklaroi se gjatë pandemisë u konfirmua që BE ka gjithçka që i nevojitet për të formuar botën e së ardhmes; njohuri, teknologji, paqe dhe institucione. Eshtë e nevojshme, thotë ajo, vetëm të hidhni tutje të gjitha zakonet e vjetra të këqija, justifikimet tradicionale dhe ngushëllimet e rreme që kanë ngadalësuar Unionin deri më tani.

Planin e Komisionit për vitin e ardhshëm, i prezantuar për herë të parë të përkurën nga Presidenti i Parlamentit Evropian David Sassoli dhe Kancelarja gjermane Angela Merkel (Gjermania aktualisht mban presidencën e BE) von der Leyen, e quan atë një Plan të Brezit të Ri për Evropën, nga i cili BE merr drejtimin në të gjitha fushat vitale, mes të tjerash në zvogëlimin e varësisë nga importet e energjisë, krijimin e miliona vendeve të reja të punës dhe më shumë se përgjysmimi i ndotjes së ajrit, për ta bërë Europën e 2050-ës  si zonën e parë klimatike-neutrale në planet.

Punoni pa pushim

Në mënyrë që të ndodhë e gjithë kjo, thotë von der Leyen, të gjithë duhet të kryejnë detyrat e tyre menjëherë dhe pa justifikime. “Deri në verën e ardhshme, të gjitha rregulloret evropiane për klimën dhe energjinë do të rishikohen dhe në vitet e ardhshme prodhimi i energjisë nga burimet e rinovueshme do të shumëfishohet, politika e taksave do të reformohet dhe “modernizimi i të gjithë sistemit ekonomik evropian, shoqëria dhe industria do të kryhet. Konsumi i lëndëve të para, energjisë, ujit, ushqimit dhe përdorimit të tokës nuk janë të qëndrueshme … Ne duhet në mënyrë thelbësore, jo dokumente, të ndryshojmë qëndrimin ndaj natyrës, mënyrës së prodhimit dhe konsumit, jetës dhe punës, ushqimit dhe ngrohjes, udhëtimit dhe transportit … Ne do të përpiqemi të zgjidhim të gjitha problemet në këtë zonë – nga kimikatet e rrezikshme deri te shpyllëzimet dhe ndotja. Eshtë një plan investimesh për Evropën e së ardhmes,” tha Presidentja e KE.

Për të, “Evropa e brezit të ri” është formësimi i botës në të cilën ne duam të jetojmë me dinjitet, barazi, lumturi dhe liri. “Eshtë një botë në të cilën ekonomia i shërben shoqërisë dhe njerëzve, jo vetëm përfituesve, e cila në mënyrë të ndërgjegjshme zvogëlon emetimet e dëmshme, inkurajon konkurrencën, zvogëlon varfërinë energjetike, krijon vende pune cilësore për të rinjtë dhe përmirëson vazhdimisht cilësinë e jetës. Evropa e gjeneratës së re është një botë në të cilën ne përdorim teknologji dixhitale për të ndërtuar një shoqëri më të shëndetshme dhe më të gjelbër. Dhe kjo mund të arrihet vetëm nëse i bëjmë të gjitha së bashku dhe nëse planet e rimëkëmbjes pandemike jo vetëm që shërbejnë për të kapërcyer krizën, por edhe për të na ndihmuar të çojmë Evropën përpara në botën e nesërme”. /thesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts