Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Facebook dhe Instagram do t’ju paralajmërojnë të vishni një maskë

Facebook dhe Instagram kanë njoftuar një zgjerim të përpjekjeve të tyre për të siguruar informacion në kohë dhe të saktë për përdoruesit e tyre në pandeminë e virusit koronar. Pas prezantimit të një qendre informacioni, ku përdoruesit mund të marrin informacione rreth virusit të koronës, të rëndësishme për zonën në të cilën ndodhen, lajmi është se ata do të paralajmërojnë përdoruesit për nevojën për të veshur një maskë mbrojtëse.

Paralajmërimi së pari do të shfaqet në pjesën e sipërme të ekranit të përdoruesit në Shtetet e Bashkuara, ku situata me pandeminë e virusit po bëhet më serioze, dhe më pas në ato pjesë të botës ku veshja e maskave është e detyrueshme, tha kompania.

Kështu, përdoruesit e Facebook dhe Instagram do të shohin një lloj paralajmërimi dhe kujtese në krye të ekraneve të tyre celular me mesazhin “kur jeni në publik, mbuloni gojën dhe hundën me një maskë” dhe një lidhje për autoritetet kompetente që merren me luftën kundër koronavirusit.

Qendrat e informacionit për virusin

Facebook ka dizajnuar qendrat e informacionit në platformat e saj, ku përdoruesit mund të gjejnë informacion të dobishëm se si të mbrojnë veten dhe njerëzit përreth tyre nga virusi COVID-19, por gjithashtu ofrojnë ose gjejnë ndihmë që përdoruesit e tjerë ofrojnë në formën e sendeve ushqimore, ilaçeve ose thjesht ndihmës psikologjike, raportet PCpress.

Deri kohët e fundit, Facebook luftoi për të parandaluar dezinformimin në lidhje me virusin e koronës në platformat e tij gjatë pandemisë. Kompania ka shtuar karakteristika të reja në përpjekje për të ndaluar përmbytjen e informacionit të keq dhe të rremë, duke përfshirë një paralajmërim për t’i njoftuar njerëzit kur lexojnë një postim që përmbante informacione të rreme. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts