Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

EPIDEMIOLOGU/ Një avokati COVID ndaj vendimit të “palogjikshëm” të qeverisë: pse duhet mbajtur maska…edhe jashtë!

Në një debat të rindezur mbi maskat pas vendimit të qeëverisë për t’i mbajtur ato kudo, e kjo me detyrim kundrejt ndëshkimit, është epidemiologu i njohur Alban Ylli ai që ka bërë avokatinë e vendimit.

Në një video të shpërndarë nga ministrja e Shëndetësië Ogerta Manastirliu, dr.Ylli sqaron në thelb se kjo është e vetja masë e mbetur pas përfundimit të karantinës, e kësisoj duhet mbajtur sa më shumë aktive.

“Tre arsyet e kryesore lidhur me rekomandimet për përdorimin e maskave.

-Në javët e para të pandemisë ka pasur një shqetësim nga OBSH lidhur me humbjen e mundshme të stokut të maskave të cilat në atë kohë ishte për të mbrojtur mjekët dhe infermierit.

-Ka evoluar edhe njohuria që ne kemi lidhje me maskat. Gjithmonë e më tepër ne dimë mbi efikasitetin e tyre.

-Të mos harrojmë që qasja kryesore për frenimin e pandemisë në pranverë ishte izolimi social, shtetrrethimi dhe maskat ishin mjet i dorës së dytë në atë kohë.

Për momentin duket se janë duke ushtruar  mjetin kryesor, së pari për lehtësimin e përdorimit të tyre dhe së dyti për kostot e ulëta sociale. Padyshim që nuk mjeti i vetëm, por janë mjeti më i lirë dhe më i thjeshtë më i thjeshtë në përdorim”, argumentoi dr. Alban Ylli. /tesheshi.com/

🗣#ZëriEkspertëve Një rubrikë për çdo të interesuar që do të dëgjojë e të mësojë përmes fakteve dhe evidencave shkencore👍🏼 dhe të mos humbë kohë në tollovinë e informacioneve të pabaza dhe fakteve të shtrembëruara👎🏼PYETJES: Përse ndryshoi mendimi për dobinë e maskave😷❓I PËRGJIGJET: dr. Alban Ylli, ekspert i shëndetit publik!

Posted by Ogerta Manastirliu on Sunday, October 18, 2020

auto pjese dak

Related posts