Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Emigracioni dhe siguria, hidhen themelet: Ja si do bashkëpunojë BE me Ballkanin Perëndimor

Këshilli i Ministrave të Brendshëm të BE bëri thirrje tëpremten për të forcuar bashkëpunimin me partnerët e Ballkanit Perëndimor në fushën e migracionit dhe sigurisë.

Në përfundimet e miratuara në mbledhjen e Këshillit të BE-së, ministrat theksuan nevojën për mbështetje të vazhdueshme evropiane për vendet e Ballkanit Perëndimor në krijimin e një politike më efikase të migracionit dhe menaxhimin e kufijve, përmirësimin e sistemit të azilit në rajon dhe bashkëpunimin për ripranimin.

Shteteve Anëtare janë thirrur të punojnë me partnerët në Ballkanin Perëndimor për të luftuar në mënyrë më efektive krimin e organizuar, terrorizmin dhe ekstremizmin e dhunshëm, dhe të ndihmojnë rajonin të luftojë përhapjen e dezinformatave dhe lajmeve të rreme, si dhe në përgjigje të sulmeve të mundshme kibernetike dhe kërcënimeve hibride.

Përfundimet e Këshillit të Ministrave të Brendshëm përqëndruan në forcimin e bashkëpunimit operacional midis Ballkanit Perëndimor dhe BE, veçanërisht kur bëhet fjalë për shkëmbimin e informacionit dhe bashkëpunimin me agjencitë e BE-së.

Përfundimet kërkojnë gjithashtu konsiderimin e zhvillimit të platformave të reja për bashkëpunimin e sigurisë, ndërtimin e platformave ekzistuese siç janë identifikimi elektronik i azilkërkuesve, gjë që do të lejonte një shkëmbim më të mirë të informacionit në rajon.

Ekipe dhe grupe të përbashkëta hetimi

Ministrat e Brendshëm të BE kërkuan përmirësime të mëtutjeshme në rezultatet operacionale midis vendeve anëtare të BE-së dhe partnerëve të Ballkanit Perëndimor përmes shkëmbimit të informacionit dhe të dhënave përkatëse për aktivitetet kryesore kriminale ndërkufitare, në përputhje me dispozitat e mbrojtjes së të dhënave.

Eshtë kërkuar gjithashtu pjesëmarrja e shtuar e partnerëve të Ballkanit Perëndimor në veprimet operacionale të BE-së, përfshirë pjesëmarrjen në ekipe të përbashkëta hetimi dhe grupe të tilla si njësitë e hetimit policor, autoritetet doganore, zyrat e rikuperimit të pasurive, njësitë e hetimit financiar dhe operacionet kufitare.

Komisionit Evropian i është kërkuar të intensifikojë përpjekjet për të siguruar kushte administrative për forcimin e bashkëpunimit operacional midis vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe Agjencisë Evropiane të Kufirit Kufitar – Frontex. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com