Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Efekti koronavirus: të krishterët mundësojnë thirrjen e ezanit në xhaminë e Duisburgut

Për herë të parë, dymbëdhjetë vjet pas ndërtimit në xhaminë e madhe në qytetin gjerman Duisburg, ezani do dëgjohet përmes altoparlantëve.

Eshtë interesante të theksohet se bashkësia kishtare e Duisburgut doli me idenë e thirrjes së ezanit si një shenjë e mbështetjes morale për muslimanët në këto ditë të vështira.

Ndodh kjo ndërsa besimtarët nuk mund trë kryejnë ritet në xhami pasi masat ndaluese janë futur për shkak të koronavirusit.

Qyteti i Duisburgut, me kërkesë të kishës dhe komunitetit musliman, lëshoi një leje për thirrjen e ezanit. Kjo mund të konsiderohet si pasojë pozitive e koronavirusit. /tesheshi.com/

فكرة رائعة:معلوم أن جميع اماكن العبادة مغلقة الآن في المانيا وهناك حظر تجول، ولكن تقوية ودعما للروح المعنوية للألمان مسلمين وغير مسلمين أثناء الحظر يُؤَذن للصلاة من المسجد الكبير في مكبرات الصوت وتقرع أجراس الكنيسة مرتان يوميا في مدينة دويسبورج بالمانياDie Stadt Duisburg mit der Kooperation der katholischen Kirche und der marxloher Ditib-Moschee rufen zweimal täglich den Gebetsruf zum seelischen und geistigen Beistand der Duisburger.

Posted by Shaker El-Rifai on Saturday, March 21, 2020

auto pjese dak

Related posts