Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Corona shtyn kërkimin e naftës në Mal të Zi

Shpimi i parë eksplorues, i cili duhet të tregojë nëse ka naftë në nëndetin malazez, dhe cili ishte planifikuar për këtë verë, është shtyrë deri në vitin 2021 për shkak të pandemisë së virusit koronar, tha Administrata e Hidrokarbureve të Malit të Zi.

Sipas vlerësimeve të tanishme të Menaxhmentit, ajo punë pritet të fillojë në tremujorin e parë të vitit të ardhshëm, pra nga janari deri në fund të marsit.

Mali i Zi deri më tani ka lidhur dy marrëveshje koncesionare për kërkimin dhe prodhimin e naftës dhe gazit – e para me konsorciumin Eni / Novatek në 2016, dhe e dyta me kompaninë greke Energean një vit më vonë.

Administrata me qendër në Podgoricë deklaron se shpimi i parë eksplorues u shty për shkak të vështirësive operacionale të shkaktuara nga situata aktuale epidemiologjike, siç është mbyllja e kufijve dhe pamundësia e nënkontraktuesve që vijnë në Mal të Zi.

Ata shtojnë se, megjithëse në rrethana të ndryshuara, një numër i madh i aktiviteteve që lidhen me eksplorimin e naftës dhe gazit po kryhen në atë vend pa asnjë pengesë.

Ata gjithashtu deklarojnë se në Portin e Barit (Tivar) është formuar një bazë logjistike, ku tashmë po dorëzohet materiali që do të përdoret për shpimin eksplorues.

Administrata thotë se, që prej shpimit të parë eksplorues ishte planifikuar për verën e këtij viti, të gjitha aktivitetet që lidhen me testimin sizmik 3D kanë përfunduar. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts