Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Brexit-i ekonomik: 140 kompani zhvendosen në Hollandë

Efektet e pasigurta të Brexit kanë detyruar një numër kompanish të huaja qw të hapin zyra në Hollandë, tha Agjensia Hollandeze e Investimeve të Huaja, duke shtuar se që nga referendumi i Brexit në vitin 2016, deri në 140 kompani kanë hapur zyra në vend, 78 prej të cilave ndërruan plotësisht operacionet e biznesit vitin e kaluar.

Raporti i Agjencisë thoshte se mungesa e përgjigjeve për shumë pyetje në lidhje me të ardhmen e marrëdhënieve të biznesit në Mbretërinë e Bashkuar me Bashkimin Evropian ngre pasiguri në qarqet e biznesit edhe pse Britania tashmë është larguar nga BE.

Sipas njoftimeve zyrtare, Bashkimi Evropian dhe Mbretëria e Bashkuar duhet të arrijnë një marrëveshje mbi marrëdhëniet reciproke pas Brexit deri në fund të vitit.

Agjensia tha se negociatat ishin duke u zhvilluar me përfaqësuesit e 425 kompanive që konsiderojnë një veprim për të zgjeruar ose zhvendosur plotësisht në Hollandë për shkak të Brexit.

Firma nga Mbretëria e Bashkuar, por edhe nga SHBA dhe Azia po mendojnë për ristrukturimin e operacioneve të tyre evropiane për shkak të efekteve ende të paqarta të Brexit. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts