Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Bota e mezipret: AstraZeneca vazhdon provën klinike të vaksinës COVID-19

Provat klinike të vaksinës së koronavirusit, të kryer nga AstraZeneca në bashkëpunim me Universitetin e Oxfordit, kanë vazhduar, pasi Autoriteti Rregullator Mjekësor Britanik për Barnat (MHRA) konfirmoi se ato janë të sigurta, njoftoi kompania.

Provat e vaksinës eksperimentale të fazës së vonë, një nga më të përparuara midis shumë kandidatëve në zhvillim, u pezulluan këtë javë pasi një nga pjesëmarrësit në grupin britanik të të anketuarve u sëmur.

Oxford fillimisht njoftoi se vullnetari kishte një sëmundje të pashpjegueshme dhe më vonë shtoi se ishte një ndryshim inflamator në palcën kurrizore që pezulloi përkohësisht fazën e tretë të testimit të një prej favoritëve për vaksinën e koronavirusit.

Vaksinimi pezullohet

“Për shkak të procedurës standarde të ekzaminimit të pacientit, vaksinimi i vullnetarëve është pezulluar përkohësisht në mënyrë që të gjithë parametrat e sigurisë të rishikohen nga komitetet e pavarura dhe rregullatorët ndërkombëtarë,” tha AstraZenece në një deklaratë.

“Komiteti i Pavarur i MB ka përfunduar hetimin e tij dhe i ka rekomanduar MHRA që hetimet mund të vazhdojnë me siguri.”

Një deklaratë e kompanisë tha se nuk mund të lëshojë detaje mjekësore dhe farmaceutike në lidhje me rastin në këtë kohë.

“Të gjithë pjesëmarrësit në provë do të marrin informacionin e duhur në kohën e duhur, i cili gjithashtu do të publikohet në regjistrat klinikë globalë në përputhje me standardet rregullatore.” /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts