Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Basha, dedikim për Rugovën: na frymëzon me “Çetën e Profetëve” të Bogdanit

Në një dedikim kushtuar ish-presidentit Rugova në 14-vjetorin e vdekjes, kreu demokrat Basha e sjell atë në realitetin politik shqiptar kur thotë se “e sotmja nuk është një datë dëshpërimi, as një përkujtimore, është një fat, është një këmbanë për secilin prej nesh për ta ndihmuar vetveten t’i rikthehemi veprës dhe trashëgimisë së Ibrahim Rugovës. Si një qëndrestar i pashoq në përpjekjen për demokraci, ai na mëson se si duhet t’u qëndrojmë kauzave të drejta, t’i mëkojmë ato dhe të mos i braktisim”.

Më pas Basha i referohet anës intelektuale të të ndjerit ish-president, atë si studiues, dhe përmend ‘Çetën e Profetëve’ të Bogdanit, një vepër në fakt problematike për popullsinë muslimane në Shqipëri.

“Rugova foli për Bogdanin në ditët më të errëta për Kosovën, u solli atyre kushtrimin e Çetës së Profetëve ‘Eja kush asht trim…’, Rugova foli për demokracinë atëhere kur shqiptarët në Shqipëri e në Kosovë kishin aq shumë nevojë për të.

Laureati i çmimit ‘Saharov’, ‘Gandi i Ballkanit’, themeluesi i të parës parti antikomuniste në botën shqiptare, luftëtari i palodhur për kthimin e shqiptarëve atje ku e kanë vendin dhe ku e meritojnë, në Perëndim, u shndërrua në legjendë që në të gjallë të tij.

Sot nderimi më i madh që mund t’i bëjmë kujtimit të Ibrahim Rugovës është ngritja e shteteve të forta të Shqipërisë dhe Kosovës, me demokraci të vërtetë, liri dhe dinnjitet njerëzor dhe me një dashuri të pashoqe për shkollën dhe për gjuhën shqipe.

Veç kjo përpjekje mund të përligjë tek ne krenarinë se ishim bashkëkohës të Ibrahim Rugovës dhe pasardhës të politikës që ai themeloi në botën shqiptare”, shkruan Basha. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts