Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Arabia Saudite, edhe një “revolucion”: gratë do lëvizin “pa leje” nga burrat!

Gratë e Arabisë Saudite do të lejohen të udhëtojnë pa autorizimin e shkruar nga burrat, duke filluar qysh nga ky vit.

Sipas ligjeve aktuale të “kujdestarisë”, gratë e të gjitha moshave kanë nevojë për pëlqimin apo autorizimin e një të afërmi mashkull për të udhëtuar jashtë vendit apo për të marrë pasaportë.

Ligjet që tashmë po zbatohen me idenë për të “çliruar” gratë, janë lejet për të drejtuar makinën si dhe e drejta për të shikuar film në kinema.

Kur në vitin 2017 u lejua drejtimi i makinës dhe nga gratë, shumë zëra publikë e uruan këtë hap, duke kujtuar se pikërisht në ato toka, gruaja e profetit Muhamed, Aisha, ngiste kafshën e saj të udhëtimit pa u penguar nga askush. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com