Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Apeli i prokurorit federal Gjon Junçaj: shqiptarët të bashkohen për shtetin ligjor, ja si do e luftojmë korrupsionin…(video)

Këshilltari Ligjor Rezident për Anti-Korrupsionin në Ambasadën Amerikane, Gjon Junçaj, një shqiptaro-amerikan, i lindur në Detroit, Michigan, ka treguar mbi arritjet personale, si u bë prokuror federal, si dhe për luftën kundër krimit e korrupsionit, dhe të ardhmen e Shqipërisë.

Krenar për trashëgiminë e tij, Junçaj zbulon se atdheu i tij është i bukur, i pasur në histori dhe mikpritje, por i kapur nga korrupsioni sistematik dhe drejtësia e munguar.

Më shumë se 100 vite më parë shqiptarët ngritën flamurin si shtet i pavarur, tani ata duhet të bashkohen për të bërë një vend ligjor.

Ai u emërua në Departamentin e Drejtësisë të SHBA-së në vitin 2001 përmes programit selektiv të Prokurorit të Përgjithshëm.

Junçaj ka shërbyer në Departamentin e Drejtësisë në Buffalo, Nju Jork, Uashington DC, dhe vendlindjen e tij të Detroit, Michigan.

Nga fundi i vitit 2015, Gjon shërben si Këshilltar Juridik Rezident në Ambasadën e SHBA në Tiranë.

Misioni i tij kryesor në Tiranë është të ndihmojë me përpjekjet për t’u siguruar qytetarëve shqiptarë një sistem ligjor të bazuar në pavarësinë, integritetin dhe ndjekjen e drejtësisë.

Gjon Junçaj është një prokuror federal i SHBA. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts