Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Airbus, gati të paguajë miliarda euro për korrupsion

Prodhuesi evropian i avionëve Airbus thotë se ka arritur një marrëveshje parimore me autoritetet franceze, britanike dhe amerikane për të pezulluar hetimet kundër kompanisë për akuzat e ryshfetit dhe korrupsionit dhe shkeljen e kontrolleve të eksportit.

Autoritetet franceze dhe britanike kanë filluar një hetim kundër Airbus mbi dyshimin e korrupsionit në shitjen e avionëve gjatë dhjetë viteve të fundit.

Kompania gjithashtu përballet me një hetim në Shtetet e Bashkuara me dyshimin se shkel rregullat amerikane mbi tregtinë ndërkombëtare të armëve.

Airbus tha se ata nuk mund të lëshonin detaje më të hollësishme të negociatave me autoritetet, si dhe shumën që do të duhet të paguanin në emër të marrëveshjes.

Disa media spekulojnë se bëhet fjalë për gati tre miliardë euro.

Airbus tashmë ka larguar më shumë se 100 punonjës për çështje të etikës dhe pajtueshmërisë rregullatore, si rezultat i hetimit të vet në praktikat e dyshuara korruptive. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts