Auto Dak
Auto Dak

A po e zë Alaskën mallkimi i një perandori rus? (video)

152 vjet më parë, Rusia e shiti Alaskën te SHBA për 7.2 milion dollarë.

Megjithatë, shumë njerëz kanë menduar se amerikanët e kishin vjedhur ose marrë me qira Alaskën tek rusët, duke mos e kthyer atë, dhe, perandori rus gjoja i kishte mallkuar ata për këtë zhvatje territoriale.

Dorëzimi i territorit ndodhi në qytetin e Novoarhangelsk dhe në atë kohë flamuri rus ngriu. Kjo u konsiderua atëherë si një ogur i keq.

Por territori i Alaskës po zvogëlohet sot.

Për shkak të ndryshimit të klimës, akulli i përhershëm nuk është më i përhershëm dhe nivelet e oqeanit po rriten.

Qyteti i Neëtok do të përmbytet së pari. Banorët e po ndërtojnë një qytet të ri 14 kilometra larg.

Videoja e mëposhtme tregon se ç’po ndodh. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts