Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

DILEMA/ A do mund të kandidojë Albin Kurti më 14 shkurt? Vjen goditja nr.2, pritet një verdikt i tretë

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Peticione miratoi verifikimin e listave elektorale të subjekteve politike për zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Kosovë më 14 shkurt, por pa kandidatë për deputetë që kanë gjykime përfundimtare në tre vitet e fundit dhe që nuk mund të zëvendësohen nga kandidatë të tjerë.

Me këtë vendim, Albin Kurti, lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, i cili ka një dënim me kusht për hedhjen e gazit lotsjellës në Kuvendin e Kosovës, nuk mund të kandidojë për parlament.

Nga lista e Vetëvendosjes, katër emra të tjerë të propozuar nuk mund të jenë kandidatë për deputetë.

Gjithashtu, 12 persona nuk mund të kandidojnë nga lista e NISMA-s dhe katër nga lista e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës.

Disa parti zëvendësuan kandidatët

Kështu, Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Peticione miratoi pjesërisht ankesat e subjekteve politike kundër vendimit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve të 22 janarit për të mos verifikuar ato lista zgjedhore në të cilat kishte kandidatë me gjykime përfundimtare në tre vitet e fundit.

Ndër listat e paverifikuara ishin listat e Vetëvendosjes, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Iniciativa Social Demokratike (NISMA).

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve verifikoi listat e Partisë Demokratike të Kosovës, Aleancës Demokratike të Kosovës dhe Listës Serbe, sepse ato parti kishin zëvendësuar më parë kandidatët e tyre kundër të cilëve kishte vendime përfundimtare.

Paneli Zgjedhor për ankesa dhe Peticione kishte një afat ligjor prej 72 orësh për të shqyrtuar dhe vendosur për të gjitha ankesat e paraqitura nga subjektet politike kundër vendimit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, për mos konfirmimin e subjekteve politike dhe kandidatëve.

Ankesat e mundshme në Gjykatën e Lartë

Palët mund të apelojnë kundër këtyre vendimeve të Panelit Zgjedhor të Ankesave në Gjykatën Supreme të Kosovës brenda 24 orëve nga marrja e vendimit, ndërsa afati i fundit për shqyrtimin dhe vendosjen e këtyre ankesave nga Gjykata Supreme është 72 orë nga koha e paraqitjes së këtyre ankesave.

Vendimet e Gjykatës Supreme të Kosovës janë përfundimtare dhe të zbatueshme për të gjitha palët.

Një short i subjekteve politike për rendin në listën zgjedhore është caktuar për 2 shkurt. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts