Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

12 kufij të shteteve që duken aq të pazakonshëm (foto)

Kur dëgjojnë fjalën “kufij shtetëror”, mendja na shkon te rojet e armatosura deri në dhëmbë, qentë e specializuar dhe rrethojat me tela ku me një shikim të ashpër të kërkohet pasaporta.

 

Eh, ja që nuk është gjithmonë ashtu!

 

Shumë vende kanë të shënjuar kufijtë vetëm sa për simbolikë, dhe të kalosh në të është si të kalosh nga një qytet në tjetrin.

 

Ja dhe disa shembuj.

 

1. Kjo pamje madhështore është një kufi midis Gjermanisë dhe Republikës Çeke. Pamja është thjesht befasuese!

12 borders between countries that shatter all stereotypes

2. Ky shpat është në kufirin midis Norvegjisë dhe Suedisë.

12 borders between countries that shatter all stereotypes

3. Ky peshk gjigant që ndan Poloninë dhe Ukrainën simbolizon kufirin kombëtar midis këtyre vendeve.

12 borders between countries that shatter all stereotypes

4. Ju madje mund të luani golf në kufirin finlandezo-suedez.

12 borders between countries that shatter all stereotypes

5. Argjentina — në të majtë, Brazili – në të djathtë, Paraguai – në mes.

12 borders between countries that shatter all stereotypes

6. Kufiri midis këtyre shteteve bëhet direkt e në trotuar. Brazili – në të majtë, Uruguai – në të djathtë.

12 borders between countries that shatter all stereotypes

7. Kufiri midis Kanadasë dhe Shteteve të Bashkuara kalon përmes një qyteti të quajtur Derby Line – drejtpërdrejt nëpër ndërtesa.

12 borders between countries that shatter all stereotypes

8. Ju mund të hyni në këtë kafene nga Holanda dhe të dilni nga ajo në Belgjikë.

12 borders between countries that shatter all stereotypes

9. Kufiri midis Nepalit dhe Kinës kalon direkt mbi Everest

12 borders between countries that shatter all stereotypes

10. Kufiri midis Gjermanisë dhe Holandës është shënuar me një shirit metalik në qendrën tregtare “Eurode”.

12 borders between countries that shatter all stereotypes

11. Ky është një ishull midis Rusisë dhe Shteteve të Bashkuara. Ishulli është vetëm 35 km larg nga të Chukotka dhe Alaska. Përkundër kësaj, diferenca në kohë është 21 orë.

12 borders between countries that shatter all stereotypes

12. Nuk ka asgjë të jashtëzakonshme në kufirin midis Kinës dhe Mongolisë. Vetëm dy dinozaurë që puthen.

12 borders between countries that shatter all stereotypes

 

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com